Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Tilausesitykset
8.12.2016-20.4.2023

Tilausesitys: Hullu

Haluatko tilata esityksen vierailulle tai varata yhteisöllesi näytöksen Teatteri Telakan omissa tiloissa? Ota yhteyttä Teatteri Telakan tuottajaan: Maarja Kaasik, maarja.kaasik@teatteritelakka.fi, 041 317 7745 (ma-to 10-15)

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo sairastumisesta, mutta sitäkin enemmän se on tarina parantumisesta. Esityksen ensi-ilta oli 8.12.2016 Teatteri Telakalla.

Kriitikoiden ja katsojien ylistämää Hullua on esitetty jo lähes 90 kertaa täysille saleille Tampereella sekä muualla Suomessa. Yhteensä esityksen on nähnyt noin 5 500 katsojaa. Hullun työryhmä on palkittu Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnolla ja sen pääosan esittävä Antti Laukkarinen palkittiin roolistaan Vuoden teatterinäyttelijänä 2017.

★★★★★ ”(…) Juha Hurmeen Hullu on niin räjäyttävä teos. Se avaa ikkunan hulluuteen paremmin kuin Ken Kesey ja Jack Nicholson yhteensä. (…) Hullu -näytelmän voisi esittää missä tahansa mielenterveysseminaarissa, -koulutustapahtumassa tai vaikka peruskoulun oppimissuunnitelmassa. Lisäksi se on nerokasta teatteria.”
– Markus Määttänen, Aamulehti

”Käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Hurmeen omaan kokemukseen perustuva Hullu on yksi autenttisimmista ja vaikuttavimmista mielen järkkymisen kuvauksista. Samalla se on huima esimerkki siitä, kuinka näytelmä voi olla samanaikaisesti syväluotaava, koskettava ja pirullisen hauska.”
– Mikko Elo, Satakunnan Kansa

”Hullu on taitavaa teatteria kaikkinensa: katsomossa tajuaa kuinka kaameasta ja vakavasta asiasta on kyse, ja samanaikaisesti saa nauraa vatsansa kipeäksi. Tajuaa senkin, kuinka hauras apparaatti ihminen on. ”
– Tuula Viitaniemi, Yle

”[…] Teatteri Telakalla ensi-iltansa saanut Hullu on vahvaa ja järisyttävää teatteria.[…] Pääosassa hulluna Antti Laukkarinen tekee järkyttävän toden roolityön. Mielenliikkeet ovat hienosti kuvattuja ja oivallettuja, harhat todellisia. Kaisa Sarkkinen ja Antti Mankonen näyttelevät kaikki muut roolit. […] Näyttelijäkolmikko tekee mahtavaa yhteistyötä, tässä ollaan ytimessä.”
– Tamperelainen

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Hurme
Rooleissa Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen

Pukusuunnittelu ja tarpeisto Henna Mustamo
Valo- ja äänisuunnittelu sekä musiikki Hannu Hauta-aho
Laulun sävellys Arto Piispanen
Lavastussuunnittelu Hannu Hauta-aho, Juha Hurme, Henna Mustamo ja Perttu Sinervo

Ohjaajan assistentti Markus Myllyniemi
Valo- ja äänisuunnittelun assistentti Lauri Hietala

Käsiohjelma ja esityksen tunnus Petteri Aartolahti
Julisteet Petteri Aartolahti, Markku Mäkiranta
Valokuvat Kai G. Baer

Kesto Väliajan kanssa noin 2 tuntia ja 40 minuuttia

Ylös