Sivuston navigointi

Hyppää sivun sisältöön

Muualla
10.2.-19.2.

DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä)

Keväällä Teatteri Telakalla pieneksi hitiksi kasvanut DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä) vierailee Teatteri Viiruksessa Helsingissä! Liput esityksiin myy Fienta.

Esityksen lähtökohtana on työryhmäläisten monimutkainen suhde esineisiin – niiden haalimiseen, säilömiseen ja ylimääräisen tai rikkinäisenkin tavaran pois heittämisen vaikeuteen. Kaikenlaisen rojun haaliminen, kyvyttömyys heittää mitään pois ja täysin satunnaisten esineiden mukana kantaminen on omituisella tavalla häpeällistä ja paljastavaa. Pursuilevat kaapit ja nurkissa pölyttyvä melkein käyttökelpoinen roina on ristiriidassa keskiluokkaisen minimalismin ihanteen kanssa.

DOOMBAG tutkailee esineiden ja luokan välistä suhdetta esseemäisellä otteella, henkilökohtaisesti, uteliaasti ja vailla valmiita vastauksia. Esityksen lavastus ja puvustus koostuu kaikesta siitä kellarivarastoihin, kaappeihin ja sängynaluslaatikoihin sullotusta materiaalista – doombageistä, joita työryhmäläiset ovat kuljettaneet mukanaan vuosia ajatellen, että saatan tarvita tätä vielä.

“Tekijät myös veivät esityksen huumorin varjolla tasolle, jossa tekijöiden henkilökohtaista rohkeutta, avoimuutta ja herkkyyttä saattoi vain ihailla. Tätä varten taide on!”
— Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja

”Intiimi, paljastava ja humoristinen performanssi […] DOOMBAG (saatan tarvita tätä vielä) antaa hyvän kipinän pohtia omaa suhdettaan omistamiinsa tavaroihin.”
— Maarit Saarelainen, Kulttuuritoimitus

”Pohdinta tarttuu katsojaan ja seuraa tätä kotiinkin. On oikeastaan hämmästyttävää että miten paljon loppuunkuluneilla ja rikkinäisillä tavaroilla on yhä merkitystä.”
— Aksu Piippo, Hämeen Sanomat

Työryhmä Anna Kankila, Ronja Louhivuori, Ville Väisänen
Kesto Noin 1,5 tuntia

Ylös