Riikka Puumalainen on Teatteri Telakan uusi talous- ja hallintopäällikkö

Tanssija, koreografi, taiteellinen ja tuotannollinen johtaja Riikka Puumalainen aloittaa Teatteri Telakan talous- ja hallintopäällikkönä 1.8.24.

Puumalainen on kouluttautunut tanssijaksi Turun konservatoriolla. Hän on myöhemmin täydentänyt opintojaan esittävän taiteen organisaation johtamisen koulutuksessa Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun avoimessa yliopistossa.

Puumalainen siirtyy talous- ja hallintopäällikön tehtävään Tanssiteatteri Tsuumista, jonka taiteellis-tuotannollisena johtajana hän on toiminut loppuvuodesta 2022.

Hän omaa vastaavaa johtamiskokemusta myös Tanssiteatteri Minimistä, jota hän johti vuosina 2017-2020 yhdessä Liisa Ruuskasen kanssa.

Tampereella asuva Puumalainen on aiemmin nähty Telakalla mm. Teemu Mäen ohjaaman Homo Secundus – näytelmän (2019) koreografi-esiintyjänä. Telakan lisäksi hänen tanssija-koreografin töitään on nähty myös Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Teatterissa sekä Pirkanmaan tanssin keskuksen ohjelmistossa.

”Odotan innolla työskentelyä osana Telakan ammattitaitoista ja innovatiivista henkilökuntaa. Telakka tekee kiinnostavinta ja rohkeinta teatteria Tampereella. Sisältöjen ennakkoluulottomuus sekä monitaiteellinen ja ihmisläheinen ote ovat Telakan ohjelmiston tunnusomaisimpia vahvuusalueita. Esitykset keräävät hyvin yleisöä ja katsojakunnassa on lupaavaa kasvupotentiaalia. Vaikka elämme hurjia aikoja kulttuurialan rahoitusleikkauspäätösten kanssa, uskon, että muutosresilienssiä ja yhteistyökykyä omaavat toimijat tulevat säilyttämään elinvoimansa.”