Minä olen Hossu

Minä olen Hossu on keski-ikäisen komediennen hysteerisen omaelämänkerrallinen show. Puhutaan yksin ja yksinäisyydestä, vaikkei koronakevät niihin asioihin juurikaan vaikuttanut.

Tässä välitilinpäätöksessä nähdään haaroja, tapsuttelua ja juomataukoja, sekä yksi dramaattinen valotilanne. Lisäksi kuullaan itkua, häpeää ja jonkin verran itsetyytyväisyyttä.

Niina Hosiasluoma on 50-vuotias näyttelijä, klovni ja komedienne, jonka Näyttelijäliitto palkitsi Vuoden teatterinäyttelijä -tittelillä 2017. Hän on saanut oppinsa Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Helsingissä. Hän innostuu yhä uusista haasteista naiivin nuorukaisen tapaan. Juhlaesitystä suunnitellessaan hän vaikuttui brittiklovni Jamie C. Woodin esityksistä. Tämä on Hossun unelman toteutuma, tosin ilman punaista nenää.

Niina Hosiasluoman kirjoittama ja Minna Kivelän ohjaama Minä olen Hossu on tarinoiden kertomisessaan riemastuttavan epäselvä, mutta tuntemuksissaan itkettävän selväpiirteinen. Minä olen Hossu on anarkistisen möykkymäinen sooloesitys.

Maria Säkö / Helsingin Sanomat

”Lapsena olin ihaillut Liisaa, joka kesti tyynesti Ihmemaan kauhut. Nyt tarvittiin samaa tinkimätöntä asennetta. Myrkky imeytyi vereen nopeasti. Putosin sänkyineni tiedottomuuden kuoppaan että tärähti.”

Näyttämöllä Niina Hosiasluoma
Ohjaus Minna Kivelä
Äänisuunnittelu Tuukka Pasanen
Dramaturginen apu Akse Pettersson
Valo-apu Kalle Ropponen

Kesto 1 h 10 min
K-13

Tulevat esitykset

 • la
  15
  touko
  2021

  PERUTTU Minä olen Hossu

  19:00Teatteri Telakka

 • su
  16
  touko
  2021

  PERUTTU Minä olen Hossu

  14:00Teatteri Telakka