Minä olen Hossu

Minä olen Hossu on keski-ikäisen komediennen hysteerisen omaelämänkerrallinen show. Puhutaan yksin ja yksinäisyydestä, vaikkei koronakevät niihin asioihin juurikaan vaikuttanut.

Tässä välitilinpäätöksessä nähdään haaroja, tapsuttelua ja juomataukoja, sekä yksi dramaattinen valotilanne. Lisäksi kuullaan itkua, häpeää ja jonkin verran itsetyytyväisyyttä.

Minä olen Hossu voitti 24. Valtakunnallisen Monologikilpailun vuonna 2021.

Niina Hosiasluoma on 50-vuotias näyttelijä, klovni ja komedienne, jonka Näyttelijäliitto palkitsi Vuoden teatterinäyttelijä -tittelillä 2017. Hän on saanut oppinsa Kööpenhaminassa, Lontoossa ja Helsingissä. Hän innostuu yhä uusista haasteista naiivin nuorukaisen tapaan. Juhlaesitystä suunnitellessaan hän vaikuttui brittiklovni Jamie C. Woodin esityksistä. Tämä on Hossun unelman toteutuma, tosin ilman punaista nenää.

Niina Hosiasluoman kirjoittama ja Minna Kivelän ohjaama Minä olen Hossu on tarinoiden kertomisessaan riemastuttavan epäselvä, mutta tuntemuksissaan itkettävän selväpiirteinen. Minä olen Hossu on anarkistisen möykkymäinen sooloesitys.

Maria Säkö / Helsingin Sanomat

Näyttämöllä Niina Hosiasluoma
Ohjaus Minna Kivelä
Äänisuunnittelu Tuukka Pasanen
Dramaturginen apu Akse Pettersson
Valo-apu Kalle Ropponen

Kesto 1 h 10 min
K-13

Tulevat esitykset

Ei tulevia esityksiä