Pääohjelmisto: Syd Barrett

Roger ”Syd” Barrett (1946-2006) perusti Pink Floyd -yhtyeen 1966 ja kirjoitti lähes kaikki bändin kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Vuonna 1970 häneltä julkaistiin kaksi levyllistä kummallisia ja kauniita lauluja. Ylijäänyttä materiaalia julkaistiin vielä albumillinen 1988.

Syd muuttui takaisin Rogeriksi viimeistään vuonna 1970, irtautui musabisneksestä, keskittyi puutarhanhoitoon ja maalaamiseen ja eli äitinsä kanssa kuolemaansa asti.

Teatteri Telakan hiljainen ja pieni rock-näytelmä Syd Barrett rakentuu Syd Barrettin kappaleiden ympärille, joita näytelmässä esittää Syd Barrettin roolissa muusikko Janne Laurila. Muut roolihahmot ovat bändikaverit basisti Roger Waters (Tomi Alatalo) ja rumpali Nick Mason (Antti Laukkarinen), sekä Äiti (Kaisa Sarkkinen).

Näytelmä on laadultaan filosofinen ja surumielinen ja se sisältää erittäin paljon maailman hienointa musiikkia.

Esityksen ikäsuositus 15 v. Kesto 1h, ei väliaikaa.

Ohjaus ja käsikirjoitus Juha Hurme

Esiintyjät
Janne Laurila
Tomi Alatalo
Antti Laukkarinen
Kaisa Sarkkinen

Muusikko Janne Laurila
Musiikki Syd Barrett, Pink Floyd
Lavastus- ja valosuunnittelu Perttu Sinervo
Pukusuunnittelu Henna Mustamo

Lue lisää:

Syd Barrett on melankolinen kunnianosoitus mieleensä eksyneelle nerolle

Pohjimmiltaan tämä pieni ja koskettava näytelmä on ajan ja paikan ylittävä surumielinen kuvaus mielen pirstaloitumisesta […].

Tuomas Rantanen, Voima (Juha Hurmeen näytelmä Pink Floydin perustajasta on psykedeelinen rock-konsertti ja surumielinen kuvaus mielisairaudesta, 15.10.2020)

Janne Laurila on osuva valinta Barrettin rooliin. Hahmo jää mysteeriksi, niin kuin jäi Barrett omassa elämässäänkin.

Hanna Telakoski, Kulttuuritoimitus (Teatteri Telakan Syd Barrett kertoo mielen murentumisesta ja tähdenlennosta, joka katosi, 29.9.2020)

[…] ikään kuin oltaisiin Pink Floydin treenikämpällä vuonna 1967.

Seppo Roth, Aamulehti (Telakan minimusikaali Barrett on pieni kuvaelma rockhistorian sivupolulta – teatterin lavalla muusikkonerosta syntyy erikoinen henkilökuva, 30.9.2020)

Tulevat esitykset

Ei tulevia esityksiä

Esityskuvia

Syd Barrett