Homo Secundus – Sekundaihminen

Homo Secundus on TEATTERI TELAKAN, TANSSITEATTERI MINIMIN sekä TANSSITEATTERI TSUUMIN yhteistuotanto. Se on musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Se sisältää myös vakavia syytöksiä vallitsevia oloja kohtaan, sekä siemeniä radikaaliin ajatteluun.

Esityksen fiktio sijoittuu ongelmalähiöön, kuumimpaan muotimaailmaan, piilokojuun sekä kollektiivisiin surrealistisiin uniin.
Homo Secundus on sanaleikki, joka tarkoittaa joko toista ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä, tai vaihtoehtoisesti sekundaihmistä eli jonkinlaista toisen luokan kansalaista.

Alaotsikko Marxin kosto liittyy taas siihen, että kommunisminkin isänä tunnettu Karl Marx sanoutui elinaikanaan irti marxilaisuudesta, ennusti Neuvostoliiton tuhon jo ennen sen syntyä, ihaili Yhdysvaltoja ja suunnitteli sinne muuttoa. Mikään historiassa ei ole aivan sitä miltä se näyttää.

Esitys nähdään syksyllä 2020 Koko Teatterissa Helsingissä.

Homo Secunduksen ehdoton vahvuus on yhteistyö, joka laajenee tematiikasta ikäjakaumaan sekä erilaisiin ruumiisiin. Homo Secunduksen utopian voi nähdä myös yhtenäistävänä satuna ihmisestä. Rakkaus ei kuulu vain hyville tai huonoille ihmisille vaan kaihtaa lokerot. Se eheyttää sillä lämmöllä, jolla elävät ihmiset meille sadun kertovat.

★★★★ Maria Säkö, Helsingin Sanomat

Homo Secundus – Sekundaihminen kertoo yhteiskuntamme epäkohdista ja ihmisyyden vaikeudesta. Ihmisyyden, joka on tuon nimenomaisen yhteiskunnan rakentanut. Ihmisyyden ydin on rakkaudessa ja siksi kyseessä on nimenomaan rakkausnäytelmä.

★★★★ Hanna Telakoski, Kulttuuritoimitus

Näytelmän parasta antia ovat hetkittäin kunnolla lentoon lähtevät dialogit ja tanssikohtaukset. Puumalainen ja Korja-Paloniemi ovat erinomaisia tanssijoita ja tuovat näytelmään samaan aikaan huumoria ja tulkintaa. Myllylän ja Puumalaisen kohtaus piilokojussa lähiön puistossa on hulvaton.

★★★ Stina Aalapirtti, Aamulehti

Homo Secundus on hauska, päällekäyvä ja provokatiivinen performanssi ajastamme – Ajatuksia herättäneen esityksen kivijalkoja olivat oivaltava koreografia ja upea näyttelijäntyö.

Matti Saarela, Kielipuolen päiväkirja-blogi

Ohjaus Teemu Mäki
Käsikirjoitus Miko Kivinen ja Teemu Mäki

Esiintyjät
Miko Kivinen
Salla Korja-Paloniemi
Marja Myllylä
Riikka Puumalainen
Tanjalotta Räikkä

Koreografia Riikka Puumalainen
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Musiikki Kuolio, Antti Puumalainen
Valosuunnittelu Nadja Räikkä
Lavastus Mirkka Nyrhinen, Nadja Räikkä, Perttu Sinervo, Teemu Mäki
Puvustus Mirkka Nyrhinen

Tuotanto
Teatteri Telakka
Tanssiteatteri Minimi
Tanssiteatteri Tsuumi

Esityksen ikäsuositus 13 v.

Esitykset KokoTeatterissa

Ei tulevia esityksiä