Tilausesitykset

Hullu

Haluatko tilata esityksen vierailulle tai varata yhteisöllesi näytöksen Teatteri Telakan omissa tiloissa? Ota yhteyttä Teatteri Telakan tuottajaan: Heidi Vehmas, + 358 44 775 0852, heidi.vehmas[at]teatteritelakka.fi.

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Se kertoo sairastumisesta, mutta sitäkin enemmän se on tarina parantumisesta. Esityksen ensi-ilta oli 8.12.2016 Teatteri Telakalla.

Kriitikoiden ja katsojien ylistämää Hullua on esitetty jo lähes 90 kertaa täysille saleille Tampereella sekä muualla Suomessa. Yhteensä esityksen on nähnyt noin 5 500 katsojaa. Hullun työryhmä on palkittu Eino Salmelaisen tunnustuspalkinnolla ja sen pääosan esittävä Antti Laukkarinen palkittiin roolistaan Vuoden teatterinäyttelijänä 2017.

Kriitikoilta:

★★★★★ ”(…) Juha Hurmeen Hullu on niin räjäyttävä teos. Se avaa ikkunan hulluuteen paremmin kuin Ken Kesey ja Jack Nicholson yhteensä. (…) Hullu -näytelmän voisi esittää missä tahansa mielenterveysseminaarissa, -koulutustapahtumassa tai vaikka peruskoulun oppimissuunnitelmassa. Lisäksi se on nerokasta teatteria.” – Markus Määttänen, Aamulehti

”Käsikirjoittaja-ohjaaja Juha Hurmeen omaan kokemukseen perustuva Hullu on yksi autenttisimmista ja vaikuttavimmista mielen järkkymisen kuvauksista. Samalla se on huima esimerkki siitä, kuinka näytelmä voi olla samanaikaisesti syväluotaava, koskettava ja pirullisen hauska.” – Mikko Elo, Satakunnan Kansa

”Hullu on taitavaa teatteria kaikkinensa: katsomossa tajuaa kuinka kaameasta ja vakavasta asiasta on kyse, ja samanaikaisesti saa nauraa vatsansa kipeäksi. Tajuaa senkin, kuinka hauras apparaatti ihminen on. ” – Tuula Viitaniemi, Yle

”[…] Teatteri Telakalla ensi-iltansa saanut Hullu on vahvaa ja järisyttävää teatteria.[…] Pääosassa hulluna Antti Laukkarinen tekee järkyttävän toden roolityön. Mielenliikkeet ovat hienosti kuvattuja ja oivallettuja, harhat todellisia. Kaisa Sarkkinen ja Antti Mankonen näyttelevät kaikki muut roolit. […] Näyttelijäkolmikko tekee mahtavaa yhteistyötä, tässä ollaan ytimessä.” – Tamperelainen

Käsikirjoitus ja ohjaus Juha Hurme
Rooleissa Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen

Pukusuunnittelu ja tarpeisto Henna Mustamo
Valo- ja äänisuunnittelu sekä musiikki Hannu Hauta-aho
Laulun sävellys Arto Piispanen
Lavastussuunnittelu Hannu Hauta-aho, Juha Hurme, Henna Mustamo ja Perttu Sinervo

Ohjaajan assistentti Markus Myllyniemi
Valo- ja äänisuunnittelun assistentti Lauri Hietala

Käsiohjelma ja esityksen tunnus Petteri Aartolahti
Julisteet Petteri Aartolahti, Markku Mäkiranta
Valokuvat Kai G. Baer

Kesto väliajan kanssa noin 2 tuntia ja 40 minuuttia.


Sinä ja minä Moskovan valoissa

Esitys on tilattavissa vierailulle osoitteesta moskovanvaloissa[at]gmail.com.

Ilta venäläisen laulumusiikin ja runouden parissa, suomeksi ja venäjäksi. Mitä ovat suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteiset ainekset? Onko niitä? Mitä me tiedämme toisistamme?

Esitys liikuttaa, provosoi ja mietityttää. Se on humoristinen ja herkkä. Mukana on ainakin varttuneemmille suomalaisille tuttuja asioita kuten venäläinen romanssi ja kansanlaulu sekä neuvostoiskelmiä ja elokuvasävellyksiä. Konserttiin kuuluu myös ilmiö nimeltä Vladimir Vysotskij.

Esitys sisältää uudet sävellykset sekä Anna Ahmatovan että Marina Tsvetajevan runoihin. Puhuttuna kuullaan tekstejä muun muassa Vladimir Majakovskilta ja Boris Pasternakilta, sekä kerrottuja tarinoita elävästä elämästä aiheena ”nykysuomalainen Pietarissa”.

Lopuksi lauletaan yhdessä tuttuja lauluja Moskovan valot, Huopikkaat, Ystävän laulu, Rakastan elämää…

Esitys sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 31.8.2016.

”Reilun tunnin esityksen jälkeen yleisö toivoo vain yhtä asiaa – että mainio kaksikko esittäisi lisää. Siis lisää näitä venäläisiä runoja, lauluja, iskelmiä ajatuksia. Kas kun niitä kuunnellessa sielu lepää ja sydän lepattaa.”

Matti Kuusela, Aamulehti

Esitysidea ja ohjaus Sirke Lääkkölä
Musiikin sovitus, säestys ja sävellys Laura Hänninen
Näyttämöllä Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen
Graafinen suunnittelu Taika Louhivuori

Kesto: 60 minuuttia. Ei väliaikaa.

Esityksen toteuttamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.