Sinä ja minä Moskovan valoissa

Syyskaudella 2016 ensi-iltansa saanut independent-esitys jatkaa kiertämistään! Syksyllä 2019 Sinä ja minä Moskovan valoissa nähdään Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 15.11. klo 19.

Sinä ja minä Moskovan valoissa on ilta venäläisen laulumusiikin ja runouden parissa, suomeksi ja venäjäksi. Mitä ovat suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteiset ainekset? Onko niitä? Mitä me tiedämme toisistamme?

Esitys liikuttaa, provosoi ja mietityttää. Se on humoristinen ja herkkä. Mukana on ainakin varttuneemmille suomalaisille tuttuja asioita kuten venäläinen romanssi ja kansanlaulu sekä neuvostoiskelmiä ja elokuvasävellyksiä. Konserttiin kuuluu myös ilmiö nimeltä Vladimir Vysotskij.

Esitys sisältää uudet sävellykset sekä Anna Ahmatovan että Marina Tsvetajevan runoihin. Puhuttuna kuullaan tekstejä muun muassa Vladimir Majakovskilta ja Boris Pasternakilta, sekä kerrottuja tarinoita elävästä elämästä aiheena ”nykysuomalainen Pietarissa”.

Esitys sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 31.8.2016.

Esitysidea ja ohjaus Sirke Lääkkölä
Musiikin sovitus, säestys ja sävellys Laura Hänninen
Näyttämöllä Sirke Lääkkölä ja Laura Hänninen
Graafinen suunnittelu Taika Louhivuori

Kesto: 60 minuuttia. Ei väliaikaa.

Esityksen toteuttamista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

”Reilun tunnin esityksen jälkeen yleisö toivoo vain yhtä asiaa – että mainio kaksikko esittäisi lisää. Siis lisää näitä venäläisiä runoja, lauluja, iskelmiä ajatuksia. Kas kun niitä kuunnellessa sielu lepää ja sydän lepattaa.”

Matti Kuusela, Aamulehti

Esitykset

Ei tulevia esityksiä