Räähkän luku

”Kuin on ristimätön ja papin siunaamaton ihminen, se ottaa vanhemman itsensä ruummiin pääluun, etupuolen vaan. Menee pyhäaamuna ennen aurinkon nousua metsään ja sen tulen läpi tulee alasti ja sen ruummiin pääluun painaa kasvoisa aivan kiini ja asettaa silmän reijät silmäisä kohtaan…”

Räähkän luku on nukketeatteria ja äänitaidetta, roisia rituaalia ja elektronista loitsintaa. Visuaalinen ja lähes sanaton esitys kiertyy kahden pakanallisen välineen, nuken ja jouhikon, ympärille. Niukoista elementeistä syntyy tiivis taikapiiri, joka ammentaa vanhojen uskomusten kouriintuntuvuudesta.

Dramaturgia Pekko Käppi, Alma Rajala, Nadja Räikkä
Musiikki ja esiintyjä Pekko Käppi
Ohjaus ja esiintyjä Alma Rajala
Visualisointi ja valot Nadja Räikkä
Nukke Heini Maaranen
Graafinen suunnittelu, kuvat, teaser Jussi Virkkumaa

Esitys on kielletty alle 18-vuotiailta.
Kesto 45 minuuttia.

www.almarajala.com
www.pekkokappi.com
www.auraofpuppets.com

Tulevat esitykset

Ei tulevia esityksiä

Arvioita

”Räähkän luku ammentaa muinaisesta kansanperinteestä, ja esitys on omalla mystisellä tavallaan karmivan todentuntuinen.”
Kohtaamisia –kulttuuriblogi

”Heini Maarasen morsiannukke on monipuolinen ja näyttävä. Rajalan käsissä se antautuu demoniseen tanssiin ja viettelee katsojan Käpin loihtiman musiikin tahdissa.”
Frida Maria Pessi, Turun Sanomat

”Teos Räähkän luku on epäilemättä ravisuttavin teatterielämys, jonka olen hetkeen kokenut. Minua pelotti, panetti ja rakastuin. Mitä muuta taiteelta voi pyytää?”
Katsojakommentti