10% SUOMEN HISTORIAA

VIERAILU

Grus Grus Teatterin 10-vuotisjuhlaesitys silmäilee itsenäisen Suomen ja erään itsenäisen teatterin edesottamuksia alati kiihtyvän hämmennyksen vuosina 2007 – 2017.

Vapautensa voi käyttää niin monella tavalla. Vanhasen Matti kurkkii lautakasasta, vaaleissa jytkähtelee, mutta onneksi sentään Trumpista ei voi tulla presidenttiä, ei Suomeen eikä Amerikkaan. Samaan aikaan toisaalla Hugo Simberg räjähtää Tampereen tuomiokirkon mukana taivaan tuuliin, Hamlet kohtaa turkulaiset byrokraatit ja hirttäytyy, Ingmar Bergman kääntyy haudassaan, Lasarus herää kuolleista, pelle huitaisee tuopilla tanssijaa ja viimein järki löydetään nykytanssista.

Näyttämöllä Grus Grus Teatterin vakiesiintyjiä ja muuta mukana toiminutta väkeä.

Grus Grus Teatteri ry on vapaa nomaditeatteri, jonka ensimmäinen ensi-ilta oli kymmenen vuotta sitten Teatteri Telakalla näyttelijä Ville Majamaan ja ohjaaja Ville Kurjen yhteistyö Hugo Simbergin siivet. Sen näytelmän myötä syntyi myös teatteriyhdistys, joka on sittemmin tuottanut kiitettyjä, omalaatuisia ja monimuotoisia esityksiä Tampereelle, Turkuun ja Helsinkiin. Teatteri ei edelleenkään aio asettua aloilleen, vaan jatkaa vaellustaan.

Ohjaus: Ville Kurki
Käsikirjoitus: Grus Grus Teatterin väki
Esiintyjät: Grus Grus Teatterin väki ja vierailijat

TULEVAT TAPAHTUMAT:

 • to
  09
  marras
  2017

  10 % Suomen historiaa (Vierailu)

  To 09.11.2017 klo 19:00Teatteri Telakka, Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere