KÄDETTÖMÄT (Käsist seotud)

Musta komedia ihmiseläimen monimutkaisuudesta

Eletään vuosia 1987 – 1991. Virossa on käynnissä Laulava vallankumous. Neuvostoliitto on romahtamassa ja uudenlainen elämä lähempänä kuin koskaan. Samaan aikaan Suomessa omituiset oireet vievät 27-vuotiaan Elsen lääkäriin ja hänellä todetaan ALS-sairaus. Tästä alkaa virolaisen isän ja suomalaisen tyttären kohtaaminen, josta ei puutu komiikkaa, draamaa eikä musiikkiakaan.

Kantaesityksensä Lahden kaupunginteatterissa saanut, näyttelijä Anna Lipposen kirjoittama Kädettömät pohtii vapautta niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Esitys kertoo isän ja tyttären kohtaamisesta, kahdesta supikoirasta Manusta ja Panusta lopetetussa teatterissa vuonna 2017, sekä ihmiseläimen maailman monimutkaisuudesta. Näytelmä on musta komedia kahden kulttuurin kohtaamisesta, kuolemasta ja elämän suurista intohimoista. Mitä jää jäljelle, kun enää sydän ja aivot toimivat?

Kädettömät on helsinkiläisen vapaan teatteriryhmän Jalostamo-kollektiivin ja tallinnalaisen Eesti Draamateaterin yhteistyö. Suomen kanta-esitys oli Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä 2.12.2016 ja Viron kantaesitys Eesti Draamateaterissa 11.3. 2017.

Käsikirjoitus: Anna Lipponen
Ohjaus ja dramaturgia: Tanjalotta Räikkä
Skenografia: Petri Tuhkanen
Musiikki: Samuli Laiho
Näyttämöllä: Anna Lipponen ja Tõnu Oja

Tuotanto: Jalostamo-kollektiivi / Anna Lipponen, Hanna Espo

TULEVAT TAPAHTUMAT:

Ei tulevia esityksiä