ALGERNON

VIERAILU

Puheenvuoro ihmisen suhteesta eläimiin, itseensä ja koko planeettaan

Algernon on tarina koe-eläinhiiri Algernonista ja vaikeasti oppimishäiriöisestä Charliesta. Heille molemmille suoritetaan kokeellinen geeniterapeuttinen aivoleikkaus, joka muuttaa heidän aivotoimintaansa dramaattisesti. Näin alkaa tutkimusmatka Charlien mielen labyrintteihin, kun hänestä alkaa kehittyä ihmiskunnan älykkäin olento.

Mutta onko ”tehostettu ihmisyys” kestävä ratkaisu ihmiskunnan nykyongelmiin? Onko kyseessä vain teknologisen sivilisaation viimeinen faustinen kurkotus ennen vääjäämätöntä romahdusta?

Algernon on puheenvuoro ihmisen suhteesta eläimiin, itseensä ja koko tähän planeettaan. Se kuvaa inhimillisen sivilisaation äärimmäistä hybristä, ympäristöstä irti leikkautumista ja samaan aikaan pohjatonta yhteydenkaipuuta.

Algernon on yhdysvaltalaisen Daniel Keyesin scifi-romaaniin perustuva, Suomessa ensi kertaa teatterisovituksena nähtävä äänellis-visuaalinen teatteriesitys, jonka on dramatisoinut ja ohjannut Eero-Tapio Vuori.

Tapani Rinteen ja Tuomas Norvion upea livemusiikki punoutuu taitavasti osaksi monodraamaa. Timo Wrightin videot, Anna Rouhun valomaailma ja Anders Karlsin lavastus luovat maagisen laboratorion Terhi Suorlahdelle, joka näyttelee esityksen kaikki henkilöhahmot.

Kuriton Company on vuonna 2005 perustettu kokeellisen musiikkiteatterin ensemble. Algernon on ryhmän kymmenvuotisjuhlavuoden 2015 pääteos. Korjaamo-teatterin kansainvälisellä Stage-festivaalilla nähdyn kantaesityksen jälkeen Algernon on kiertänyt työryhmän voimin vuosina 2015 – 2017.

Alkuperäisteos: Daniel Keyes (esitysoikeudet: Nordic Drama Corner Oy)
Ohjaus ja dramaturgia: Eero-Tapio Vuori
Rooleissa: Terhi Suorlahti (Alice, Charlie, tohtori Strauss), Väre-hiiri(Algernon)
Videoprojisoinnit: Timo Wright, assistenttina Veera Lapinkoski
Valosuunnittelu: Anna Rouhu, assistenttina Niina Tuunanen
Lavastus ja pukusuunnittelu: Anders Karls
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio
Sävellys: Tapani Rinne
Lyriikat: Eero-Tapio Vuori ja Terhi Suorlahti
Muusikot: Tuomas Norvio, Tapani Rinne, Terhi Suorlahti
Tuotanto: Linda Lopperi / Kuriton Company

Kesto: 1 h 15 minuuttia, ei väliaikaa.

TRAILER

TULEVAT TAPAHTUMAT:

Ei tulevia esityksiä