Teatteri Telakka

Valtakunnallisesti tunnettu vapaa ammattiteatteri Tampereella

Teatteri Telakka profiloituu edukseen kunnianhimoisilla ohjelmistolinjauksillaan ja uusien suomalaisten näytelmien esiin marssittajana.  Luovuus, vapaus, yhteiskunnallinen rohkeus ja omaehtoisuus ovat taiteellisen toiminnan perusta. Lähtökohtina toimivat uusien muotojen ennakkoluuloton etsiminen ja esille tuominen, sekä uusien kantaesitysten että klassikoiden toteuttamisessa. Teatteri Telakan työprosessit ovat tasa-arvoisia: koko taiteellinen ja toteuttava työryhmä vaikuttavaa aktiivisesti teoksen syntyyn.

Teatteri on leikkiä, johon tulee suhtautua vakavuudella, sillä se on totta. Todellisuus on - kuten teatterinkin tulisi olla - etsimistä, kysymistä, liikettä ja muutosta. Lisäksi teatterin tulisi olla intiimiä, julkista ja rohkeaa. Teatterin täytyy kyetä ottamaan vastaan ihminen ja siksi kaiken tekemisen, olemisen ja ilmaisun tulee pyrkiä rehellisyyteen. Teatterin tulee yllättää niin tekijänsä kuin yleisönsäkin, sen täytyy olla seikkailu kummallekin, muuten siinä ei ole mieltä. Teatteri Telakalla tehdään teatteria, joka kohtaa yleisön ja antaa katsojalle mahdollisimman suuren elämyksen ja koskettavan kokemuksen sortumatta selittelemään tai opettamaan.

Teatteri Telakka on valtakunnallisesti tunnettu, valtion rahoituslain ulkopuolella toimiva ammattiteatteri Tampereella. Toimintahistoriansa aikana Teatteri Telakka on tuottanut teatteriesityksiä, tarjonnut näyttämöään vierailuille, festivaaleille ja yhteistyöhankkeille.

Viime vuosina toimintaa on laajennettu koti- ja ulkomaisiin esitys- ja festivaalivierailuihin. Vuodesta 2012 lähtien Teatteri Telakka on tehnyt kansainvälistä yhteistyötä. Vuonna 2013 Teatteri Telakka sai yhdessä Rakvere Teaterin (Viro) ja lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon kanssa näyttämötaiteen valtionpalkinnon suomalais-virolaisesta yhteistuotannosta Köök-Kullervo-Petroskoi. Vuonna 2016 Teatteri Telakka täytti 20 vuotta ja palkittiin Vuoden Teatteri 2016 -palkinnolla