Vuoden Teatteri 2016

Vuoden Teatteri 2016 on Teatteri Telakka

Vuoden Teatteri 2016 -kilpailun voittaja on Teatteri Telakka! Palkintoperusteluissa todetaan, että tamperelainen Teatteri Telakka on luonut omanlaisensa teatterikonseptin, joka on toiminut elinvoimaisena jo 20 vuoden ajan. 

Teatteri Telakka tarjoaa tinkimätöntä omaäänistä taidetta. Telakka tuottaa laadukkaita kantaesityksiä, klassikkojen uustulkintoja ja tuo uusia tekijöitä Suomen teatterikentälle. Juhlavuoden ohjelmisto on näyttö kaksikymmentä vuotta jatkuneesta määrätietoisesta työstä toteuttaa kansainvälisesti, kansallisesti ja paikallisesti merkittävää ja uutta luovaa teatteria.

20-vuotisjuhlanäytelmä on Suomeen paenneen kirjailija ja elokuvaohjaaja Hassan Blasimin Digihattupeli, joka on yhteistuotanto virolaisen Tartu Uus Teaterin kanssa.

Teatteri Telakka ry on yksi neljästä rinnakkaisesta toimijasta Kulttuuritalo Telakan sisällä. Kulttuuritalo Telakka yhdisti aluksi ravintolan ja teatterin ja liitti myöhemmin näihin myös bändistagen ja gallerian kuvataiteilijoille. Teatteri Telakka tuottaa teatteritoimintaa ja vie määrätietoisesti taidetta hoito- ja hoivalaitoksiin. Telakalla nähdään myös vierailuesityksiä ja omia independent-tuotantoja. Telakka on kaupunkilaisten kokoontumis- ja kohtaamispaikka. On vaikeaa enää kuvitella Tamperetta ilman Telakkaa!

Telakan 20-vuotisjuhlallisuuksia toukokuussa 2016 järjestetään festivaaliviikko, jonka yhteydessä on tiistaina 17.5. juhlanäytös Hassan Blasimin Digihattupelistä. 

Vuoden Teatteri -kilpailun voittajan valitsi raati, johon kuuluivat viime vuoden voittajateatterin Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Vesa Tapio Valo, Tampereen Työväen Teatterin johtaja Maarit Pyökäri, Turun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki sekä Suomen Teatterit ry:n toimitusjohtaja Tommi Saarikivi.

Vuonna 2016 palkintoa tukee myös Tiketti Oy. Raati ja Tiketti Oy luovutti palkinnon maanantaina 14. maaliskuuta teatterialan palkintojenjakojuhlassa Espoon kaupunginteatterissa. Suomen Teatterit ry on jakanut Vuoden Teatteri – palkintoa ansioituneelle alan toimijalle vuodesta 1997 alkaen.

Teatteri Telakan viralliset kiitokset voi lukea tästä. Teatteri Telakan mediatiedotteen voit lukea tästä