Ei voi auttaa, sori

”Me rakastellaan Tuomas. Kaksi kertaa viikossa. Vaikka talo palaisi, silloin kun kalenterissa lukee, me kävellään makuuhuoneeseen ja riisutaan.”

Ei voi auttaa, sori on totuudenmukainen, hauska ja koskettava näytelmä muutoksen tarpeesta ja muuttumisen vaikeudesta. Se on näytelmä miehen ruuhkavuosista, vaimon ja hellan välissä. Tämän päivän mies on oppinut puhumaan tunteistaan ja tarpeistaan­ – ja juuri niin kuin pelkäsimme: sitä on kamala kuunnella!

Tuomaksen ja Merin avoliitto on ajautunut umpikujaan. Tuntuu, että ainoastaan lapset ja yhteinen omaisuus pitelevät heitä yhdessä. Voivatko edes ruuhkavuosien perhekalenteriin merkityt säännölliset yritykset rakastella pelastaa heidät? Mikä olisi Tuhnulle tarpeeksi suuri syy lähteä, kun vaimon unelma matkustaa Afrikkaan ja tehdä hyvää, tuntuu pelkästään ahdistavalta?

Myös Tuomaksen taiteilijaveljen, Anteron, elämä on käännekohdassa. Naisten takapuolia maalaamalla Antero on saanut vahvan jalansijan taidemaailmassa. Kaikki muuttuu, kun Antero löytää vaimonsa Annukan WC:n lattialta ja sairaalasta tulee hetkeksi veljesten ja heidän elämiensä kohtauspaikka.

Ei voi auttaa, sori kertoo muutoksen ja kuolemisen mahdottomuudesta eli uudelleensyntymästä ja sen esteistä.

Esitys on Tampereen Työväen Teatterin ja Teatteri Telakan yhteistuotanto. Se saa ensi-iltansa syksyllä 2016 kahdesti; Tampereen Työväen Teatterissa 19.10.2016 ja Teatteri Telakalla 2.11.2016. Esityksen tarina ratkeaa eri tavalla eri teattereissa. Katsoja pääsee näin kurkistamaan näytelmän ihmisten vaihtoehtoisiin kohtaloihin.

”Pitää mennä peilin eteen, nostaa kädet ylös ja hymyillä, tiesitkö sitä? Se on testi. Jos ei pysty, on aivoinfarkti päällä.”

Käsikirjoitus ja ohjaus Antti Mikkola
Lavastus ja pukusuunnittelu Perttu Sinervo

Rooleissa Heidi Kiviharju (TTT), Antti Mankonen (Teatteri Telakka) ja Samuli Muje (TTT)

Esityksen arvioitu kesto on noin 2 tuntia, sisältäen väliajan. 

Esityksessä käytetään teatteriusvaa ja strobo-valoja. 

Kuvat

Ei voi auttaa, sori

Katso lisää