Köök/Keittiö (26.8. – 4.10.2014)

Köök/Keittiö on esitys, joka käsittelee yhteistä tilaa. Keittiö on kokoontumispaikka, tila jossa käsitellään asioita niiden oikeilla nimillä, tila vailla sensuuria, epäjulkisen jakamisen huone. Köök/Keittiö sai ensi-iltansa Rakveressa juhannuksena 2013. Ensi-iltansa jälkeen Köök kutsuttiin osaksi kansainvälisesti arvostettua Baltoscandal -festivaalin pääohjelmistoa.

Suomalais-virolaisessa yhteistyöproduktiossa samaan keittiöön asettuu kaksi kansaa: suomalaiset ja virolaiset. Yhteisen keittiön lisäksi he jakavat toistensa kanssa näkemyksensä elämästä, työstä, toisistaan, rakkaudesta, kuolemasta ja siitä, mitä näiden jälkeen tapahtuu.

Kun veljeskansat ottavat mittaa toisistaan, loppuu diplomatia lyhyeen. Keittiö, rauhan ja elämän tila, muuttuu terrorin ja konfliktin näyttämöksi. On aika avata silmät ja oppia elämään yhteisessä maailmassa.

Ohjaus ja käsikirjoitus: Andres Noormets
Rooleissa: Antti Mankonen (Teatteri Telakka), Anneli Rahkema (Rakvere Teater), Peeter Rästas (Rakvere Teater), Hannu Salminen (Teatteri Vanha Juko)

Esitys on osa valtionpalkinnon vuonna 2013 saanutta Teatteri Telakan, Teatteri Vanhan Jukon ja Rakvere Teaterin kansainvälistä yhteistuotantoa, jossa toteutetaan kolme esitystä kolmen teatterin näyttelijöillä.

Köök/Keittiö syksyllä Teatteri Telakalla 26.8. - 30.8.2014 ja 30.9 - 4.10.2014.

Köök/Keittiö nähtiin Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa 4. - 5.8.2014.

Andres Noormets

on palkittu virolainen ohjaaja ja näytelmäkirjailija. Hän on yksi maansa seuratuimpia teatterintekijöitä. Hänen kirjoittamansa ja ohjaamansa radiokuunnelma Silence & Screams palkittiin vuonna 2010 Prix Europa -kilpailussa Euroopan toiseksi parhaana kuunnelmana.

 

Kuvat

Köök/Keittiö

Video