Petroskoi

Elämä on Petroskoi! 

Petroskoi on oodi pienten kansojen elinvoimalle ja kyvylle selvityä. Esitys on kerroksellinen matka joka ammentaa ideansa Petroskoin kaupungin värikkään historian ja nykypäivän väliltä, ja rakentuu rytmin, musiikin ja liikkeen täyttämäksi mosaiikiksi. Ari Nummisen luotsaama työryhmä etsii vastauksia kysymykseen miten ihmiset ja yhteisöt selviytyvät idän ja lännen, köyhyyden ja varakkuuden, vanhan ja modernin rajankäynnissä?

Petroskoi on vastakohta synkille tulevaisuudenvisioille. Se on oodi pienten kansojen elinvoimalle ja ennen kaikkea patologiselle tarpeelle laulaa, tanssia ja kertoa tarinoita. Pienen yhteisön elintila pienenee samaa tahtia kuin ikuisiksi tehdyt perinnekauhat, hevosvaljaat ja hirsipirtit mätänevät; ennen tanssittiin suurilla aukeilla ja pelloilla, nyt laulut on laulettava ja tarinat kerrottava kuusenlatvasta käsin.

Esitys on osa Teatteri Telakan, Teatteri Vanhan Jukon ja Rakvere Teaterin valtionpalkinnon saanutta kansainvälistä yhteistuotantoa.

Keväällä 2014 esitys on Rakvere Teaterin ohjelmistossa Virossa 19.2. - 22.3.2013. Esitykset jatkuvat syksyllä 2014, jolloin Petroskoi esitetään Lahdessa Teatteri Vanhan Jukon ohjelmistossa.
 
Ensi-ilta 4.9.2013 Teatteri Telakalla
Esityksen kesto 1h 25 min
 
Ohjaus Ari Numminen
Apulaisohjaaja Jussi Sorjanen
Valosuunnittelu: Katja Muttilainen
Pukusuunnittelu: Tiina Helin
Muusikko: Antti Raekallio

Näyttelijät
Minja Koski (Teatteri Vanha Juko)
Jussi-Pekka Parviainen (Teatteri Telakka)
Petri Mäkipää (Teatteri Telakka)
Kaisa Sarkkinen (Teatteri Telakka)
Mait Joorits (Rakvere Teater)

Ari Numminen

on yksi Suomen maineikkaimmista ja työllistetyimmistä koreografeista. Koreografin uransa lisäksi hän on työskennellyt päätoimisena Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman (Näty) tanssin lehtorina. Vuoden 2014 alusta hän aloittaa Joensuun Kaupunginteatterissa koreografina.

Jussi Sorjanen

on Teatteri Vanhan Jukon taiteellinen johtaja. Hänen debyyttiohjauksensa oli Anton Tšehovin klassikkonäytelmä Kirsikkapuisto (Teatteri Vanha Juko 2010). Sorjasen viimeisin ohjaus, Maa on syntinen laulu, sai ensi-iltansa Korjaamo Teatterissa Helsingissä ja Teatteri Vanhassa Jukossa Lahdessa syksyllä 2012.

 

Teaser

Kuvat

Petroskoi