Naurettavuus

– Meitä iäti yhdistävä tekijä

Hyvin epätavallinen sketsishow kaukaa menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Turkulaisen uuden nukketeatterin pieni ihme nyt ensi kertaa Tampereella!

Aikuisten nukketeatteria ja uutta esitystaidetta yhdistävä Naurettavuus pohjaa vahvasti keskiaikaiseen italialaiseen Pulcinella -käsinukkeperinteeseen, jonka keskiössä on pienen ihmisen puolta pitävä Pulcinella-hahmo: kansanmies, joka näkee vallitsevan yhteisön kipupisteet sekä ympäristön vaatimusten naurettavuuden – eikä epäröi ilmaista mielipidettään asiasta.

Naurettavuus on rytmikäs, nopeatempoinen ja hihityttävän absurdi tarkkuuden ja improvisaation rajamailla hoiperteleva sooloteos, joka tarkastelee ihmistä lämpimien ja lempeän koomisten linssien läpi..

Antti-Juhani Manninen on kansainvälisesti toimiva nukketeatteritaiteilija, äänisuunnittelija ja säveltäjä. Hänen teoksiaan on koettu esimerkiksi Oulun ja Turun kaupunginteattereissa, Tehdasteatterissa, Ruisrockissa, Slushissa, Mad House Helsingissä, Kiasmassa ja Helsingin juhlaviikoilla, sekä mm. Ateenassa, Pariisissa ja Roomassa.

Konsepti ja esiintyjä Antti-Juhani Manninen
Käsikirjoitus ja dramaturgia Antti-Juhani Manninen, Merja Pöyhönen
Valosuunnittelu Jarkko Forsman
Nukenrakennus-assistentti Heini Maaranen
Dramaturgia-assistentti Jaakko Lilja
Valokuvat Jussi Virkkumaa
Tuotanto Antti-Juhani Manninen, Turun Kaupunginteatteri, Aura of Puppets

Naurettavuus on englanninkielinen ja osin sanaton esitys.

Kesto: 60 minuuttia

Ikäsuositus: aikuisille (K-13)

 • la
  18
  marras
  2023

  Vierailu: Naurettavuus

  17:00Teatteri Telakka