Vierailu: Woyzeck Game

Esitystaiteen seuran Woyzeck Game on teatteria ja videopeliä yhdistävä esitys, johon yleisöllä on mahdollisuus osallistua joko katsojana, pelaajana tai pelihahmona. Ruumiita, koneita, haaveita, haamuja ja kyborgeja yhteen sekoittava esitys tekee uuden tulkinnan klassikosta ja teatterin merkityksestä nykyajassa. Se on kone, joka kysyy teknologian ja ihmisen yhteiseloa suhteessa arkeen ja vallankäyttöön. Helsingin Sanomien ylistämä esitys sai ensi-iltansa huhtikuussa 2022 Helsingin Rautatientorilla.

Kesto n. 4 tuntia. Esitys koostuu neljästä tunnin mittaisesta osasta ja sisältää kolme väliaikaa.

Lisätietoja esityksestä sekä pelaajaksi ilmoittautuminen löytyy täältä.

”Woyzeck Game sysää pelaajansa jatkuvaan itsetutkiskeluun ihmisen osasta, työn merkityksellisyydestä ja siitä, mitä kunkin ihmisen ominaislaadun kunnioittaminen oikeastaan tarkoittaa. Onko se pelkkä brändi vai voisiko kunnioittaminen lähteä liikkeelle jostain ihan muusta kuin työelämälle kelpaamisesta?

Harvoin tulen yhtä tietoiseksi niistä monista tunteista, joita vallankäyttötilanteeseen liittyy. Woyzeck Gamen tunnelma virittyy haavoittuvaiseksi, jopa unelmoivaksi. Esitys herkistää kohtaamisille ja on säälimätön vallankäyttöä kohtaan.”

– Maria Säkö, Helsingin Sanomat

Työryhmä: Lin Da, Veera Lamberg, Viljami Lehtonen, Lauri Antti Mattila, Klaus Maunuksela, Alina
Pajula, Jenni Räsänen, Teija Turtio

Tuotanto: Esitystaiteen seura, Lauri Antti Mattila

Ei tulevia esityksiä