The Gynecologist

Mitä jos voisit kurkistaa itsesi sisään? The Gynecologist on miiminen tutkimusmatka kehon sisäiseen maailmaan. Gynekologi, Dr. Freon, sukeltaa potilaansa kohtuun etsiessään ratkaisua tämän tuskastuttaviin vaivoihin.

Fyysisen komedian huippuosaajien kantaesitys operoi kahdessa tilassa ja mittakaavassa tarkastellen ekokatastrofia hysteroskoopilla (kohduntähystin). Ilmastonmuutos on kuin endometrioosi*: kroonistunut tulehdus kohdussa, jossa elämä alkaa. Tauti, joka romahduttaa planeetan immuunijärjestelmän ja johtaa lajien sukupuuttoon.

Esityksessä audiovisuaalinen suunnittelu yhdistyy tarkkaan miimiseen näyttelijäntyöhön, perinteinen fyysisen ilmaisun traditio moderniin tarinankerrontaan ja tiede taiteeseen.

The Gynecologist lähestyy vakavia asioita komediallisesti, intiimin näyttämön rajoilla leikkien: munanjohtimen ekosysteemi aavikoituu, munasarjassa riehuu hiekkamyrsky, öljyvuoto aiheuttaa kuukautishäiriöitä, keholle tärkeät bakteerit tukehtuvat mikromuoveihin…

Sanaton, aivoja ja alavatsaa hykerryttävä esitys on Tehdas Teatterin ja Kallo Collectiven yhteistuotanto. Teoksen lääketieteellisenä konsulttina on toiminut gynekologian asiantuntija.

*Endometrioosia sairastaa 10-15% hedelmällisessä iässä olevista ihmisistä, joilla on kohtu. Eli Suomessa jopa 200 000 henkilöä.

Konsepti & esiintyjä Emma Castrén
Ohjaaja Jenni Kallo
Valosuunnittelija Vilma Vantola
Äänisuunnittelija Iida Hägglund
Lavastussuunnittelija Gemma Tweedie
Pukusuunnittelija Mirva Mietala
Lavastusassistentti Oscar Dempsey
Lääketieteellinen asiantuntija Laura Elo
Äänisuunnittelija Iida Hägglund
Tuotanto Tehdas Teatteri & Kallo Collective

Esitystä tukevat Niilo Helanderin Säätiö, Alfred Kordelinin Säätiö, Samuel Huberin Taidesäätiö & Helsingin kaupunki

Esityksen kesto n. 1 h
Ikäsuositus 12 +
Kieli sanaton / non-verbal

Tulevat esitykset

 • pe
  04
  marras
  2022

  The Gynecologist

  19:00Teatteri Telakka

 • la
  05
  marras
  2022

  The Gynecologist

  17:00Teatteri Telakka