Pääohjelmisto: Salon Teija Ores

Esityksemme lähtökohtana on Aiskhyloksen tragediatrilogia Oresteia. Tämä antiikin Kreikan kuuluisa tarina kertoo Atreuksen suvun onnettomasta kohtalosta, jossa iänikuinen verikoston periaate ja pyrkimys uudenlaiseen oikeuskäsitykseen käyvät keskinäistä kamppailuaan. Näytelmässä esitetään avaus kokonaan uudelle oikeuskäsitykselle ja ymmärrykselle yhteisön ja yksilön suhteesta. Sen seurauksena yksilön ja yhteisön suhde sekä ihmisen käsitys itsestään muuttuvat dramaattisesti.

Nyt vallitseva planetaarinen tilanteemme vaatii saman kokoluokan muutosta tavoissamme ajatella ja kokea. Teatteri Telakan esityksellinen parturi-kampaamo kutsuu asiakkaansa mahdollistamaan tarvittavaa muutosta. On syytä kysyä yhdessä olemisemme perustoja uudelleen ja yrittää hahmotella uudenlaista yhteyttä olentojen välille. Kuinka voisimme kuvitella kohtalomme kevyemmin, ilman epätoivon ja tuhon pakkomiellettä?

Avuksemme singahtaa Salon Teija Ores, esitystaiteellinen parturi-kampaamo antiikin myyttisistä hämäristä. Salon Teija kutsuu asiakkaansa luomaan uutta yhteisöä samalla kun hiukset leikataan. Voit tasata otsatukan ja ehkä tilitkin, mutta jos haluaisit vain pestä kätesi, se ei välttämättä onnistu. Parran ehtii ehkä ajaa ennen kuin oraakkeli lausuu ennustuksensa, mutta onko meillä vielä kohtalo? Emme lupaa vastauksia emmekä onnellista loppua, mutta kysymme ja kuvittelemme: Kuinka kestävä yhdessä oleminen olisi mahdollista? Kuinka voisimme nähdä tulevaan? Voisiko tämän ajattelu alkaa kampaamosta?

Asiakkaamme saavat kohdata luvalla sanoen vinksahtaneet mutta samalla myös hyvin rationaaliset ja aina nautinnolliset palvelut. Onko kyseessä olemisen mysteeri vai pelkkä hiuslisäke? Otetaanko pysyvämpi permanentti vai kudotaanko kohtaloa vain latvoista?

”Ovat lisänneet draaman tehoa tuomalla näyttämölle KAKSI toimivaa näyttelijää.”

Edvin Linkomies Oresteiasta

Ajanvaraus

Varaa aikasi suoraan Teija Orekselta puh. 046 624 3606

Ajanvaraus on avoinna ma 14. – pe 18.2.2022 klo 16-18.

Ajanvaraus kestää n. 10 minuuttia ja on henkilökohtainen. Ajanvaraukset vain puhelimitse! Esitys alkaa kun luet tämän tekstin.

Tervetuloa. Kampaamomme toimii myös osoitteessa www.salonteijaores.com


Työryhmä
Antti Haikkala
Kaisa Sarkkinen
Tommi Silvennoinen
Antti Tiensuu
Laura Valkama

Esitykset

Ei tulevia esityksiä