25 vuotta täyttävän Teatteri Telakan syyskauden ohjelmisto on julkistettu

Syksy sisältää mm. 25-vuotisjuhlaohjelmiston ja uuden kansainvälisen teatterifestivaalin.

Teatteri Telakan syyskauden 2021 ohjelmisto on julkistettu. Teatteri Telakka viettää 25-vuotisjuhlaansa syksyllä monipuolisella ohjelmistolla. 25-vuotisjuhlaohjelmisto sisältää viisi kantaesitystä ja Megabileet ²⁵. Elokuussa on ensi-illassa myös LUONNOS, 2021 (puupiirros paperille, 21 x 10 km) ja lokakuussa järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälinen Telakka Open Border -festivaali. Loppuvuoden ohjelmistossa vierailevat palkitut Punch Up! – Resistance & Glitter -klubi ja Minä olen Hossu. Vuoden päättää ansaitusti vuonna 2020 ensi-illassa ollut ja jo kulttimaineen saavuttanut Syd Barrett.

Riko Saatsin ohjaama pääohjelmiston kantaesitys LUONNOS, 2021 (puupiirros paperille, 21 x 10 km) saa ensi-iltansa torstaina 12.8.2021. Esitys kuvaa ihmisen ristiriitaista luontosuhdetta eräkirjailija A. E. Järvisen elämäntyön kautta. Järvisen kirjat Lapin koskemattomasta erämaasta nostivat hänet myyntilistojen kärkeen. Samaan aikaan hän oli myös kovan linjan metsäammattilainen, joka omien sanojensa mukaan ei tarvinnut laskelmia, vaan aloitti laidasta ja hakkasi kaiken lopulliseen kuntoon.

Lavalla nähdään näyttelijät Konsta Laakso, Marja Myllylä, Tanjalotta Räikkä ja muusikko Ilkka Tolonen.

Esitykset 12.8.-2.9.2021.

25-vuotisjuhlaohjelmisto

25-vuotisjuhlaohjelmisto sisältää teatterin jäsenistön tuottamat viisi kantaesitystä ja kuohuvan tapahtumahybridin Megabileet ²⁵.

25-vuotisjuhlaohjelmiston käynnistää lauantaina 4.9.21 Megabileet ²⁵, jossa juhlitaan nimensä mukaisesti megalomaanisesti tanssien, bändejä kuunnellen ja saunoen. Megabileet ²⁵ on kokemuksellinen ja kuohuva tapahtumahybridi ja se tapahtuu kaikissa kolmessa kerroksessa Kulttuuritalo Telakalla.

Antti Haikkalan ohjaus Satujen disko – Full HD on ensi-illassa 22.9.21. Esitys vyöryttää päälle kattauksen elävää musiikkia, kuolemaa, videotaidetta, draamaa, jorausta ja baaritiskin. Työryhmäläiset ovat Nuutti Vapaavuori, Antti Haikkala, Tanjalotta Räikkä ja Perttu Sinervo.

Esitykset 22.9.-10.10.21


Triptyykin ensi-ilta on 16.10.21. Triptyykki on kolmen toisistaan erilaisen esityksen ilta.

Esityksessä Fragmentteja luista ja sieluista pysähdytään viulun, kahden naisen ja miehen äärelle. Siinä esiintyvät Pirkko ”Pike” Kontkanen, Petri Mäkipää ja Marjo Hämäläinen.

Seuraavaksi sukelletaan liukastelevaan lavasketsivyörytykseen Häpy, jossa lavan valtaavat Jukka Toivonen, Antti Mankonen ja Anna Kankila. Ohjaus on Jukka Toivosen.

Triptyykin kolmas esitys on kuplettipunkkia, runon lukua ja kuvakertomuksia sekoittava Trio Yöväki. Bändin muodostavat Tomi “Topi” Salmela, Riku Pirttiniemi ja Raul Rantanen. Esityksen ohjaa Hannå Eskola.

Esitykset 16.10.-2.11.2021.


Dr. DJ:n ensi-ilta on 26.10.2021. Dr. DJ on valkokankaalla ja sen ympärillä tapahtuva cinematografinen ja teatraalinen tutkimusmatka. Kirjailijana palkitun elokuvaohjaajan Hassan Blasimin käsikirjoittama ja ohjaama lyhytelokuva kertoo rakkaudesta, kuolemasta ja ihmisen vastustamattomasta halusta laittaa itsensä likoon mitä vaarallisimmissa tilanteissa. Elokuvassa nähdään Anna Kankila ja Antti Mankonen.

Poikkitaiteellisessa elokuvaillassa luvassa on puolen tunnin elokuvanäytännön lisäksi vaihtuvaa ohjelmaa ja kabaree-tunnelmaa – puheenvuoroja, kapakkamiljöö ja DJ.

Esitykset 26.10.-11.11.21.


Syksyn merkittävin uutuus on ensi kertaa järjestettävä Telakka Open Border -festivaali, joka järjestetään 1.-3.10.2021 Telakka Open Border on vuorovuosin järjestettävä tapahtuma, joka esittelee pienten riippumattomien teatterien ja työryhmien esityksiä kaikkialta maailmasta. Festivaalilla on vaihtuva kohdemaa ja tänä vuonna se on Viro. Ohjelmistoon on valittu viisi esitystä, VAT Teaterin Faust, Olmeulmad-ryhmän Sanctum Textum, Sõltumatu Tantsu Lavan ja suomalaisen W A U H A U S-kollektiivin yhteistyö Fluids ja Kellerteaterin Emilie Sagée. Festivaaliviikonlopun aikana Kulttuuritalo Telakalla järjestettävillä festivaaliklubeilla kuullaan myös virolaista musiikkia.

Vierailuohjelmistossa on luvassa jo kolmatta kertaa Telakalla vieraileva Vuoden teatteritekopalkinnon 2021 voittanut Punch Up! – Resistance & Glitter -klubi sekä Vuoden monologina 2021 palkittu Niina Hosiaslouoman hysteerisen hauska omaelämänkerrallinen esitys Minä olen Hossu.

Kauden päättää syksyllä 2020 ensi-iltansa saanut Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama jo kulttimaineen saanut Syd Barrett. Hiljainen ja pieni rock-näytelmä rakentuu Pink Floyd -yhtyeen perustajan Roger ”Syd” Barrettin kappaleiden ympärille, jota näytelmässä esittää muusikko Janne Laurila. Muissa rooleissa ovat Antti Laukkarinen, Kaisa Sarkkinen ja Tomi Alatalo.

Esitykset 1.12.-14.12.2021

Teatteri Telakan koko syksyn ohjelmistoon voi tutustua teatterin verkkosivuilla osoitteessa www.teatteritelakka.fi. Osa esityksistä on jo mynnissä ja loput tulevat lähipäivinä myyntiin Tikettiin.

Syksyn 2021 kausiesite

Teatteri Telakan 25-vuotisjuhlaohjelmiston kuvat