Teatteri Telakan syyskauden 2020 ohjelmisto on julkistettu

Teatteri Telakan syyskauden 2020 ohjelmisto on julkistettu. Luvassa on keväältä siirtynyttä ohjelmistoa, uusia vierailuesityksiä sekä ensimmäistä kertaa järjestettävä, kansainvälinen Telakka Open Border-festivaali.

Pääohjelmiston kantaesitys on keväältä peruuntunut ja uuteen esitysajankohtaan siirretty Syd Barrett. Juha Hurmeen käsikirjoittaman ja ohjaaman esityksen ensi-ilta on Teatteri Telakalla 29.9.2020 ja se nähdään syksyn aikana yhteensä 15 kertaa.

Näytelmä kertoo kuvitteellisen tarinan Pink Floyd-yhtyeen perustajasta Roger ”Syd” Barrettista (1946-2006), joka kirjoitti lähes kaikki bändin kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Hiljainen ja pieni rock-näytelmä Syd Barrett rakentuu Syd Barrettin kappaleiden ympärille, jota näytelmässä esittää muusikko Janne Laurila. Muissa rooleissa ovat Antti Laukkarinen, Kaisa Sarkkinen ja Tomi Alatalo.

Syyskauden uusi independent-ensi-ilta on niin ikään keväältä siirtynyt, Jukka Toivosen ohjaama Suksitango – Matka Suomeen. Tampereen yliopiston Dialogia rakentamassa (DIARA)-hankkeen osana valmistunut näytelmä on musiikkipitoinen komedia Suomessa selviytymisestä. Mitä on kulttuuri, ja voiko sitä ylipäätään nähdä? Kuka meistä pystyy kattavasti kertomaan mitä on suomalaisuus? Esityksen uusi ensi-ilta on Teatteri Telakalla 23.9.2020.

Syksyn merkittävin uutuus on ensi kertaa järjestettävä Telakka Open Border-festivaali, joka järjestetään tänä vuonna lokakuussa 23.-25.10.2020. Telakka Open Border on vuorovuosin järjestettävä tapahtuma, joka esittelee pienten riippumattomien teatterien ja työryhmien esityksiä kaikkialta maailmasta. Festivaalilla on vaihtuva kohdemaa ja tänä vuonna se on Viro. Ohjelmistoon on valittu viisi esitystä, VAT Teaterin Faust, Olmeulmad-ryhmän Sanctum TextumSõltumatu Tantsu Lavan ja suomalaisen W A U H A U S-kollektiivin yhteistyö Fluids, Kellerteaterin Emilie Sagée ja Kristina Normanin Lighter Than Woman. Festivaaliviikonlopun aikana Kulttuuritalo Telakalla järjestettävillä festivaaliklubeilla kuullaan myös virolaista musiikkia. 

Kauden vierailuohjelmiston avaa Punch Up! – Resistance & Glitter-klubi. Edellisen kerran tammikuussa Telakalla villinnyt klubi valtaa teatterikerroksen perjantaina 18.9.2020. Klubi marssittaa samalle lavalle Suomen stand up-komiikan, dragin, burleskin, spoken wordin ja musiikin kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät. Punch Up! tarjoaa koko illan verran hykerryttäviä yllätyksiä, ajattelemisen aihetta sekä tolkuttoman viihdyttävän queer-karnevaalin.

Toinen syksyn aikana nähtävä vierailuesitys on Antti Haikkalan ohjaama ja sovittama Pikkuporvareita, joka on osa Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelman (Näty) Dynaaminen näyttelijä -opintokokonaisuutta. Rooleissa nähdään Nätyn 2. vuosikurssin opiskelijoita. Pikkuporvareita on Maksim Gorkin samannimisestä klassikkonäytelmästä (1901) ponnistava esitys, joka kuvaa pirstoutuvaa yhteisöä. Se on kamppailu sukupolvien, luokkien ja totuuksien välillä. Esityksen ensi-ilta on Teatteri Telakalla 21.11.2020 ja sitä esitetään yhteensä kymmenen kertaa.

Teatteri Telakan koko syksyn ohjelmistoon voi tutustua teatterin verkkosivuillamme osoitteessa www.teatteritelakka.fi. Osa esityksistä on jo ja loput tulevat lähipäivinä myyntiin Tikettiin.