Syd Barrett ja Suksitango siirtyvät syksyn ohjelmistoon – kevään aikana luvassa sohvateatteria ja livestreameja

Teatteri Telakka peruu loputkin kevään 2020 esityksistään koronatilanteen vuoksi. Nyt peruuntuvat Syd Barrettin ja Suksitangon esitykset siirtyvät kokonaisuudessaan syyskauden ohjelmistoon. Suurimmalle osalle esityksistä on jo löydetty uudet ajankohdat, tiedotamme loppuvuoden aikatauluista kun ne valmistuvat. Lisätietoa ja toimintaohjeet lippujen ostajille löytyvät kotisivuiltamme.

Vaikka teatterin ovet ovat väliaikaisesti sulkeutuneet, Teatteri Telakan toiminta jatkuu esityskauden keskeytymisestä huolimatta. Haluamme pysyä avoimena ja aktiivisena myös näinä poikkeuksellisina aikoina, jolloin teatteritilassa tapahtuvan esitystoiminnan tilalle on väliaikaisesti löydettävä vaihtoehtoisia toimintatapoja.

Tätä tarkoitusta varten perustettu Telakan Sohvateatteri tuo aiempien kausien esityksiä veloituksetta kotisohville. Telakan Sohvateatteri aukesi yleisölle tiistaina 17.3., jolloin siinä julkaistiin Antti Haikkalan ohjaama ja käsikirjoittama Luukku keväältä 2019. Video keräsi nopeasti paljon huomiota ja se on käynnistetty julkaisunsa jälkeen Vimeossa yli 650 kertaa. Seuraava sohvateatteritallenne on Mohammed Moe Mustafan ohjaama When a Rainbow Is Black, jonka ensi-ilta oli Telakalla keväällä 2017. Esityksen tallenne tulee katsottavaksi tänään perjantaina 3.4.

Tallenteiden jakaminen mahdollistaa jo menneiden esitysten elinkaaren pidentämisen ja niiden tuomisen suuremman yleisön nähtäville, kuin kapasiteetiltaan kompakti teatteritilamme normaalisti antaa myöden. Toivomme, että esitykset tuovat iloa ja inspiraatiota kaikille niitä katsoville tänä kummallisena keväänä. Tiedotamme uusista julkaisuista Teatteri Telakan Facebookissa, kaikki tallenteet löytyvät myös kotisivuiltamme Sohvateatteri-osiosta. Kevään aikana luvassa on valikoima puhuttelevaa, rohkeaa ja omaleimaista teatteria vuosien varrelta.

Sohvateatterin lisäksi Kulttuuritalo Telakka tuottaa livemusiikkia suoraan olohuoneisiin Telakka elää– livestreamien muodossa. Telakka elää-livestreamit toteutetaan Kulttuuritalo Telakan, eli Ravintola Telakan ja Teatteri Telakan, sekä Sonic Dog Studion yhteistyönä. 

Telakka elää on suorana streamattavien konserttien sarja, joka näkyy ainoastaan Kulttuuritalo Telakan Facebook-seinällä. Streamit ovat lähtökohtaisesti ilmaisia, mutta keikoille myydään vapaaehtoisia kannatuslippuja, joilla yleisö voi tukea artisteja. Lipputulot tilitetään lyhentämättöminä esiintyjille ja niitä voi ostaa vaikka useita! Seuraavat keikat ovat Minä ja Nieminen 4.4. klo 20, Pekko Käppi & K:H:H:L 8.4. klo 20 ja Janne Laurila 18.4. klo 20. Kannatusliput streamattaville keikoille myy Lippu.fi.