Teatteri Telakan kevään 2020 ohjelmisto on julkistettu

Teatteri Telakan kevätkauden 2020 ohjelmisto on julkistettu.

Pääohjelmiston uusi kantaesitys on Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama Syd Barrett. Esityksen ensi-ilta on Teatteri Telakalla 18.3.2020 ja se nähdään kevään aikana yhteensä 15 kertaa.

Näytelmä kertoo kuvitteellisen tarinan Pink Floyd-yhtyeen perustajasta Roger ”Syd” Barrettista (1946-2006), joka kirjoitti lähes kaikki bändin kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Vuonna 1970 häneltä julkaistiin kaksi levyllistä kummallisia ja kauniita lauluja, jonka jälkeen hän irtautui musiikkibisneksestä. Loppuelämänsä hän eli äitinsä kanssa keskittyen puutarhanhoitoon ja maalaamiseen.

Hiljainen ja pieni rock-näytelmä Syd Barrett rakentuu Syd Barrettin kappaleiden ympärille, jota näytelmässä esittää muusikko Janne Laurila. Muissa rooleissa ovat Hurmeen edellisessä Telakalle valmistuneessa ohjauksessa Hullussa loistaneet Antti Laukkarinen ja Kaisa Sarkkinen, sekä esimerkiksi Love Records – Anna mulle Lovee-elokuvasta tuttu Tomi Alatalo. Näytelmä on laadultaan filosofinen ja surumielinen ja se sisältää erittäin paljon maailman hienointa musiikkia.

Kevätkauden independent-ensi-ilta on Mart Aasin ohjaama ja yhdessä Jukka Toivosen kanssa käsikirjoittama Suksitango. Tampereen yliopiston Dialogia rakentamassa (DIARA)-hankkeen osana valmistunut näytelmä etsii uutta suomalaisuuden kuvaa. Esitys tarkastelee taustahaastatteluihin nojaten suomalaisuutta Suomeen muuttaneiden näkökulmista. Haastatteluja voi kuunnella ja hankkeeseen tutustua tarkemmin esityksen nettisivuilla osoitteessa www.suksitango.fi. Suksitangon ensi-ilta on Teatteri Telakalla 16.4.2020.

Vierailuohjelmiston kevään avaa Punch Up! – Resistance & Glitter-klubi, joka valtaa Telakan yläkerran perjantaina 24.1.2020. Klubi marssittaa samalle lavalle Suomen stand up-komiikan, dragin, burleskin, spoken wordin ja musiikin kiinnostavimmat ja terävimmät tekijät. Kevään toinen vierailu on Teatteri Eurooppa Neljän lastennäytelmä Hannu ja Kerttu – vai meneekö kaikki ihan pipariksi? Musiikilla höystetyssä versiossa Grimmin klassikkosadusta hullutteleva klovniseurue lähtee jännittävälle retkelle synkkään metsään Hannun ja Kertun kanssa  Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut suomalaisen klovnerian uranuurtaja Taina Mäki-Iso. Hannu ja Kerttu nähdään Telakalla kahdesti, molemmat esitykset 8.2.2020. 

Ohjelmistossa jatkaa Tanjalotta Räikän käsikirjoittama ja ohjaama independent Jussi & Jussi, joka sai ensi-iltansa Telakalla 21.11.2019. Villin karnevalistinen, mutta samalla koskettava ja kipeitä kysymyksiä esittävä teos nähdään vielä kuudesti tammi-helmikuun aikana 11.1.-2.2.2020. Musiikista vastaa myös esityksen Kohtalottarina nähtävä Pekko Käppi & K:H:HL.

Teemu Mäen ohjaama ja yhdessä Miko Kivisen kanssa käsikirjoittama Homo Secundus – Sekundaihminen jatkaa keväällä kiertue-esityksenä. Teatteri Telakan, Tanssiteatteri Minimin ja Tanssiteatteri Tsuumin yhteistuotanto vierailee Koko Teatterissa 29.4.-6.5.2020 välisenä aikana.

Teatteri Telakan koko kevään ohjelmistoon voi tutustua tarkemmin teatterin verkkosivuilla. Liput kaikkiin esityksiin ovat myynnissä Tiketissä.