Teatteri Telakan kevään 2020 ensi-ilta on Juha Hurmeen musiikkinäytelmä Syd Barrett

Teatteri Telakan kevätkauden 2020 pääohjelmiston uusi kantaesitys on Syd Barrett. Esityksen ensi-ilta on Teatteri Telakalla 18.3.2020. Esityksen käsikirjoittaa ja ohjaa teatteriohjaaja, Finlandia-palkittu kirjailija Juha Hurme.

Syd Barrett kertoo nimensä mukaisesti kuvitteellisen tarinan Pink Floyd-yhtyeen perustajasta Roger ”Syd” Barrettista (1946-2006). Barrett kirjoitti lähes kaikki bändin alkuvaiheen kappaleet kunnes sai vuoden 1967 lopulla potkut omituisen käytöksen ja yhteistyökyvyttömyyden vuoksi. Vuonna 1970 häneltä julkaistiin kaksi levyllistä kummallisia ja kauniita lauluja, jonka jälkeen hän irtautui musiikkibisneksestä. Loppuelämänsä hän eli äitinsä kanssa keskittyen puutarhanhoitoon ja maalaamiseen.

Hiljainen ja pieni rock-näytelmä Syd Barrett rakentuu Syd Barrettin kappaleiden ympärille, jota näytelmässä esittää muusikko Janne Laurila. Muissa rooleissa ovat jo Hurmeen edellisessä Telakalle valmistuneessa esityksessä Hullussa loistaneet Antti Laukkarinen ja Kaisa Sarkkinen, sekä esimerkiksi Love Records – Anna mulle Lovee-elokuvasta tuttu Tomi Alatalo. Esityksen taiteellisesta suunnittelusta vastaavat niin ikään jo Hullussa vaikuttaneet Henna Mustamo (puvustus) ja Perttu Sinervo (lavastus ja valot). 

Näytelmä on laadultaan filosofinen ja surumielinen ja se sisältää erittäin paljon maailman hienointa musiikkia.

Syd Barrett nähdään Teatteri Telakalla kevään aikana yhteensä 15 kertaa, liput kaikkiin esityksiin ovat myynnissä Tiketissä