Luukku on kohtuuttoman huumorin satiiri kohtuuttomasta ajasta

Teatteri Telakan uusi ensi-iltaesitys Luukku on kohtuuttoman huumorin satiiri ajasta, jossa elämme.

Ilmasto on psykoosissa. Nihilismi trendaa ja valtio on myyty. Näytelmän sankareina ovat kolme kämppäkaverusta, joille arjesta selviytyminen on jatkuvaa taistelua. Sankarimme eivät ole luonteeltaan taistelijoita, he ovat persaukisia hedonisteja. Eivät siis varsinaisesti sankareita… eivätkä kyllä kavereitakaan. Näytelmän hahmot asuvat samassa kämpässä – Luukussa.

Paitsi, että he ovat saaneet häädön. Vuokranantaja on Mulkku. Mulkku tulee illalla. Munuaisen voisi myydä, mutta yksi ei riitä ja kahta ei viitsi. Rahaa pitäisi keksiä, mutta hamppu kasvaa turhan hitaasti ja menee liiaksi omaan käyttöön.

Miksei ikinä mitään ja aina jotain?
Maailma on pilalla, mikä neuvoksi?

Tamperelaislähtöisen Antti Haikkalan ohjaama ja käsikirjoittama Luukku esitetään kevään aikana 26.3.-15.5. yhteensä viisitoista kertaa Teatteri Telakalla. Esitys on vastikään valittu myös 20. juhlavuottaan viettävän Teatterifestivaali Lain§uojattomien 2019 ohjelmistoon, jossa se nähdään festivaalin viimeisenä päivänä 19.5. klo 17:00 Porin teatterin pienellä näyttämöllä.

Esityksen taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Antti Puumalainen (äänisuunnittelu ja musiikki), Nadja Räikkä (valosuunnittelu) ja Perttu Sinervo (lavastussuunnittelu). Lavalla nähdään Tanjalotta Räikkä, Elina Saarela, Tomi ”Topi” Salmela, Panu Valo sekä Jaani Leinonen.

Luukun ensi-ilta on tiistaina 26.3.2019 klo 19:00 Teatteri Telakalla. Liput kaikkiin esityksiin ovat myynnissä Tiketissä.