Medeia: Klovnin raivonhallintaopas vierailee tammikuussa Teatteri Telakalla

Teatteri Telakan vierailuesitysten kevään avaa Taina Mäki-Ison sooloteos Medeia: Klovnin raivonhallintaopas. Se on tragikoominen tulkinta klassisesta kreikkalaisesta myytistä, jossa nainen tappaa koston vuoksi omat lapsensa. Esityksessä Klovni Martta saa tämän huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Miten ihmeessä kertoa kaikki karmeudet?

Ensi-iltansa 7.2.2018 Kanneltalossa Punainen helmi-naisklovnifestivaalilla saanut Medeia on Mäki-Ison viides klovnisoolo. Esitystä on kiitelty erityisesti sen tavasta käsitellä raivon ja vihan kaltaisia, usein vaikeiksi koettuja tunteita naurun kautta. Klovni Martan Medeiassa nämä hankalasti hallittavat tunnetilat näyttäytyvät luonnollisina  ja jopa tarpeellisina osina ihmisyyttä, kunhan niiden käsittelyyn on oikeat ja rakentavat keinot.

Taina Mäki-Iso on suomalaisen klovnerian pioneeri ja edelläkävijä, jonka esityksiä on nähty viime vuosina sekä kotimaisilla että kansainvälisillä näyttämöillä. Medeia on valmistunut yhteistyössä ohjaaja, käsikirjoittaja ja esiintyjä Janne Saarakkalan kanssa, joka tunnetaan rohkeasti esitystaidetta uudistavana taiteilijana. Medeian ovat ohjanneet Janne Saarakkala ja Taina Mäki-Iso, käsikirjoitus ja lavastus ovat työryhmän, johon heidän lisäkseen kuuluvat Mika Haaranen (valot, äänet, videot) ja Elina Kolehmainen (puvustus).

Medeia esitetään Teatteri Telakalla kahtena peräkkäisenä päivänä, perjantaina 18.1. klo 19.00 sekä lauantaina 19.1. klo 14.00. Samalla viikolla Teatteri Telakalla vietetään klovneriaviikkoa, jonka aikana Mäki-Iso vetää klovneriatyöpajan Teatteri Telakan jäsenistöstä ja Sairaalaklovneista koostuvalle ryhmälle. Työpajan aikana kehitetään osallistujien klovnerian tuntemusta sekä omaa erityistä tapaa ihmetellä elämää klovnina.

Työpajojen aikana valmistaudutaan kaikelle yleisölle avoimeen Punanenien Demoon, joka pidetään torstaina 17.1. klo 17.00 Teatteri Telakalla. Kyseessä on noin tunnin mittainen avoin opetustapahtuma, jossa katsojat pääsevät seuraamaan klovnien työskentelyä. Klovnit tarvitsevat yleisöä ja siksi toivomme saavamme paikalle mahdollisimman paljon klovneriasta kiinnostuneita katsojia. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi!

Punanenien Demo torstaina 17.1. klo 17.00 Teatteri Telakalla, vapaa pääsy
Medeia: Klovnin raivonhallintaopas perjantaina 18.1. klo 19:00 ja lauantaina 19.1. klo 14.00 Teatteri Telakalla, esityskielet suomi ja englanti, ikäsuositus 10+, esityksen kesto noin tunti. Liput myynnissä Tiketissä.