Kevätkauden 2019 ohjelmisto on julkistettu

Teatteri Telakan kevätkauden 2019 koko ohjelmisto on julkistettu. Pääohjelmiston uusi ensi-ilta on Luukku. Esityksen ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa Antti Haikkala.

Luukku on satiiri luokattomista ystävyksistä luokkayhteiskunnassa. Se sijoittuu kuvitteelliseen lähitulevaisuuteen, jossa hyvinvointivaltio korisee viimeisiään ja ilmastonmuutos on tehnyt selvää puolesta Telluksesta, mutta ihminen ei ole viisastunut pätkääkään. Maailmaa katsotaan kolmen kämppäkaveruksen silmin, joille arki on jatkuvaa eloonjäämistaistelua ja tasapainoilua lakipykälien ja moraalin välillä. Luukun ensi-ilta on tiistaina 26.3.2019 klo 19 Teatteri Telakalla. Esitys nähdään keväällä yhteensä viisitoista kertaa.

Kevään vierailuohjelmiston avaa suomalaisen klovnerian pioneerin Taina Mäki-Ison MEDEIA: Klovnin raivonhallintaopas. Mäki-Ison sooloteos on tragikoominen tulkinta Medeiasta, klassisesta kreikkalaisesta myytistä, jossa nainen tappaa koston vuoksi omat lapsensa. Esityksessä Klovni Martta saa tämän huikean roolin esitettäväkseen, mutta häntä kauhistuttavat tarinan julmuudet. Miten ihmeessä kertoa kaikki karmeudet? Esitykset perjantaina 18.1. klo 19 sekä lauantaina 19.1. klo 14 Teatteri Telakalla.

Kevään aikana Teatteri Telakalla nähdään kaksi vierailuiltamaa, joiden teemoina ovat Kaj Chydeniuksen laulut. Ensimmäisestä päästään nauttimaan jo perjantaina 25.1. klo 19, jolloin viimeisen vuoden näyttelijäopiskelijat Pihla Pohjolainen ja Anna-Sofia Tuominen tulkitsevat Chydeniuksen tuotantoa otsikolla Unelmia.  Kevään toinen saman teeman alle asettuva vierailu sijoittuu toukokuulle, jolloin Kaiun tytöt hienohelmat ottavat näyttämön haltuun perjantaina 24.5. klo 19. Näyttelijät, laulajat ja musiikintekijät Minja Koski ja Maruska Verona esittävät illan aikana heille valittuja naisduettoja. Molempien esitysten säestäjänä toimii säveltäjä Kaj Chydenius itse.

Liput kaikkiin Teatteri Telakan kevään esityksiin ovat myynnissä Tiketissä.

Teatteri Telakan esityksiä nähdään myös ensi vuonna omien tilojen ulkopuolella. Jos independent-tuotanto Not For Men jäi marraskuussa, siihen tarjoutuu vielä tilaisuus heti tammikuussa Helsingissä. Mohammed Moe Mustafan teatteria ja videoinstallaatiota yhdistävä esitys nähdään perjantaina 25.1. klo 19 ja lauantaina 26.1. klo 19 Musiikkiteatteri Kapsäkissä. Lipunmyynti Musiikkiteatteri Kapsäkin kautta osoitteesta lippu.fi.