Luukku on kevätkauden 2019 uusi ensi-ilta

Sain leivänsyrjästä kiinni vain huomatakseni, että kaikki muu siitä olikin jo syöty.

Teatteri Telakan kevätkauden pääohjelmiston uusi kantaesitys on Luukku. Esitys saa ensi-iltansa tiistaina 26.3.2019 Teatteri Telakalla.

Esityksen ohjauksesta ja käsikirjoituksesta vastaa tamperelaislähtöinen ohjaaja ja näytelmäkirjailija Antti Haikkala. Ennen Luukkua hän on ohjannut Telakalle esitykset Kohta (2015) sekä Lentävä suomalainen – Toinen meistä on Paavo Nurmi (2016).

Luukku on satiiri luokattomista ystävyksistä luokkayhteiskunnassa. Se sijoittuu kuvitteelliseen lähitulevaisuuteen, jossa hyvinvointivaltio korisee viimeisiään ja ilmastonmuutos on tehnyt selvää puolesta Telluksesta, mutta ihminen ei ole viisastunut pätkääkään. Maailmaa katsotaan kolmen kämppäkaveruksen silmin, joille arki on jatkuvaa eloonjäämistaistelua ja tasapainoilua lakipykälien ja moraalin välillä.

Hei sinä! Etsitkö asuntoa? 
Tervetuloa Luukkuun! Täälä voi kalastaa suoraan ikunasta. Kalat eivät kyläkään ole syöötäviä, muuta niistä saa mainioita syötejä, joilla voi kalastaa suoraan ikkunasta. Kalat eivät kyläkään ole syötäviä.

Ruokaan meillä ei ole rahaa, mutta varastaminen on ihan helpoa. Vuokranmaksu on vaikeaa, mutta ajatelimme varastaa vuokrantajamme. Meillä on täällä ihan kivaa, paitsi Säpä on aina ahistunut. Ja Aikku on aika persestä kun laitoi minut krijoitamaan tämän. Minulla on luikihäriö, enkä tykää kirjoitaa. Nimeni on PÖKÖ. 
Etsime siis kämppistä. Ethän ole vitun ärsyttävä. Tai nasti. Tai nipo. Tai selainen, joka haukkuu muita.

Trveisin Luukun väki.
P.S. Olen sinku!!1!1!

Luukun taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Antti Puumalainen (äänisuunnittelu ja musiikki), Nadja Räikkä (valosuunnittelu) ja Perttu Sinervo (lavastussuunnittelu). Lavalla nähdään Tanja-Lotta Räikkä, Elina Saarela, Tomi ”Topi” Salmela, Panu Valo sekä Jaani Leinonen.

Luukku esitetään keväkaudella yhteensä viisitoista kertaa. Liput esityksiin ovat myynnissä Tiketissä.