Tanssiteatteri Tsuumi viettää 20-vuotisjuhliensa etkoja Teatteri Telakalla

Tanssiteatteri Tsuumi: 20-VUOTISJUHLAVUODEN ETKOT, DUETTOJEN ILTA

Teinivuodet jäävät historiaan ja pian kaksikymppinen Tanssiteatteri Tsuumi järjestää synttäreiden etkot marraskuussa! Tule ottamaan varaslähtö juhlavuoteen 2019 Teatteri Telakalle Duettojen iltoihin 28.-29.11.2018! Yhteisilloissa nautiskellaan rakastetuista teoksista Vintti sekä Mies ja Nainen. – Demonstraatioita perusasioista. Nähdäänpä molempina iltoina myös tanssivideo Child in you teoksesta Rememberme.

Tervetuloa!

ke 28.11. klo 19.00 (Vintti, Child in you -video, Mies ja Nainen.)

to 29.11. klo 19.00 (Vintti, Child in you -video, Mies ja Nainen.)

Liput (22 / 18 / 12€) Tanssiteatteri Tsuumin lipunmyynnin kautta Tiketistä tai ovelta tuntia ennen esitystä, teatteriin pääsee hetki ennen esityksen alkua.

Illan kokonaiskesto: noin 1h 45min, sisältää väliajan

Tapahtumapaikka ja osoite: Teatteri Telakka, Tullikamarin aukio 3, 33100 Tampere

www.tsuumi.com

www.facebook.com/TanssiteatteriTsuumi

***

Lipuntarkastus hieman ennen esityksen alkua.

Alennuslippuihin oikeuttavat kortit tarkistetaan ovella.

***

VINTTI

…on aikaa ja parisuhdetta pohdiskeleva duettoteos. Se tarkastelee parisuhteen kestoa, yhteisen ajan pysähtymistä ja tässä olemisen vaikeutta. Teos on kaunis ja visuaalinen tanssiteatteriteos, jossa nähdään dramatiikkaa, intohimoa sekä ripaus huumoria.

”Miten mikään voi kestää pitempään kuin aika? Pariskunta ihmettelee asiaa yhdessä ja yksin.
Olemmeko me olleet jo ikuisuuden? Loppuuko tämä? Juna kulkee, mutta olemmeko me kyydissä?
En jaksa enää ihmetellä. Voitaisiinko me vaan olla? Kysyy nainen.
Mutta missä me olemme? Vastaa mies. Matkalla. Toteaa nainen. Pysähdytään!
Emme voi, pakko kulkea. Ihmetellään vaan, se on ihanaa. Älä hermostu.
En, mutta voisitko olla täällä ja nyt?
Tässähän minä olen.
Tarkoitan, läsnä.”

Teoksen koreografia on Matti Paloniemen käsialaa ja visuaalisesta suunnittelusta sekä äänisuunnittelusta vastaa Janne Teivainen. Teoksessa esiintyvät Salla Korja-Paloniemi ja Samuli Nordberg. Vintin ensi-ilta oli Kouvolassa vuonna 2013.

MIES JA NAINEN. – Demonstraatioita perusasioista

…on äänellis-liikkeellinen ilmaisukuvaelma, kahdesta ihmisestä, kosketuksen ihanuudesta, vimmaisesta pyrkimyksestä ymmärtää toista ja epätoivoisesta tarpeesta rakentaa jotain yhteistä, jotain johon kumpikin voisi nojata. Teoksen koreografeina ja esiintyjinä toimivat Reetta-Kaisa Iles ja Tuomas Juntunen. Teos on lähtenyt tarpeesta laulaa ja liikkua, ilmaista ja elämöidä. Alkusysäyksen projektille antoi Ilesin isovanhempien sota-aikainen kirjeenvaihto. Lopulta tekijöitä ovat kuitenkin askarruttaneet muun muassa seuraavat kysymykset:

Miltä miehen kehossa tuntuu, entä naisen?
Mitä on parisuhdekulissin takana?
Voiko alasti olla?
Voiko kansallispukuinen mies olla eroottinen?
Tietävätkö kaikki “sen” tunteen?
Kaipaako ihminen vielä rajalla ollessaan?

Visualisteina toimivat kuopiolainen pukusuunnittelija, monilla muillakin osa-alueilla kunnostautunut, Jaana Kurttila sekä vääksyläinen multitalentti valosuunnittelija Janne Teivainen. Yhdessä Ilesin ja Juntusen kanssa esitystä on työstänyt fyysiseen teatteriin erikoistunut kuopiolainen näyttelijä Johanna Jauhiainen. Teoksen ensi-ilta oli Helsingissä vuonna 2014.

Esityksessä on kohtia, jotka eivät sovi lapsille.

CHILD IN YOU

Tanssivideo Tanssiteatteri Tsuumin teoksesta Rememberme

Tanssiteatteri Tsuumin tanssijat Salla Korja-Paloniemi ja Sampo Kerola ovat toteuttaneet yhteistyössä muusikko Antti Paalasen kanssa, hänen musiikkinsa siivittäminä tanssidueton Rememberme, joka koostuu livenä esitettävästä tanssiduetosta sekä tanssivideosta Child in you. Teosparin aiheena on myytti Ikuisesta paluusta – ainaisesta paluusta lähtöpisteeseen. Teospari ensiesitettiin Helsingissä vuonna 2017.

Koreografia: Sampo Kerola
Musiikki: Antti Paalanen
Tanssi: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola
Pukusuunnittelu: Suvi Matinaro

Videon kuvaus, leikkaus ja editointi: Ulla Nikula
Videon musiikki: Antti Paalanen feat Haaven
Videon esiintyjät: Salla Korja-Paloniemi, Sampo Kerola, Pihla Nikula

***

Tapahtumakuvan alkuperäiset kuvat: Mies ja Nainen., kuva: Petra Tiihonen – Vintti, kuva: Oleg Kochetov