The Chess Player vierailee tällä viikolla Teatteri Telakalla

Yhdysvaltalaisen Richard McElvainin yhden miehen esitys The Chess Player vierailee tällä viikolla Teatteri Telakalla kolmella esityksellä ke 3.10. klo 19, la 6.10. klo 14 ja su 7.10. klo 14.

Itävaltalaisen Stefan Zweigin klassiseen pienoisromaaniin Shakkitarina (Schachnovelle, 1941) perustuva esitys on intensiivinen tulkinta mielenterveyteensä takertuvan vangin selviytymiskamppailusta ja pääsystä vapauteen. Ennen kaikkea se on 75-minuuttinen tutkimusmatka mielikuvituksen voimaan ja pakkomielteiden petollisuuteen. Mitä tapahtuu, kun päästää irti todellisuudesta? Entä miten sinne löytää takaisin?

Aiemmin Suomessa sekä Kansallisteatterissa että Turun ylioppilasteatterissa nähty esitys sai ensi-iltansa Edinburghin Fringe-festivaaleilla kesällä 2017. The Chess Player on kerännyt lähes kautta linjan kiittäviä arvioita, joissa korostuvat etenkin McElvainin intensiivinen näyttelijäntyö sekä pelkistetty mutta voimakas näyttämöllepano.

Richard McElvain on palkittu yhdysvaltalainen näyttelijä, ohjaaja ja käsikirjoittaja. Hän opettaa Fitchburgin osavaltion yliopistossa Massachusettsissa ja vierailee parhaillaan Turun yliopiston Fullbright-professorina kulttuurihistorian oppiaineessa. McElvain on aiemmin tehnyt menestyksekkäitä näyttämösovituksia Edgar Allan Poen, Washington Irvingin, O. Henryn ja Sakin teoksista sekä oman tulkintansa Sofokleen Antigonesta. The Chess Playerissa hän vastaa esityksen käsikirjoituksesta sekä esittää kaikki roolit.

Esityskieli on englanti. Esityksestä on saatavilla myös suomenkielinen juonitiivistelmä, joita on jaossa esityspäivinä Teatteri Telakalla. The Chess Player esitetään Tampereella tällä viikolla kolme kertaa, 3.10. klo 19 sekä 6.-7.10. klo 14. Lisätietoa sekä Teatteri Telakan nettisivuilta että esityksen tapahtumasivulta Facebookissa. Liput kaikkin esityksiin Tiketistä.