Sunnuntai on leikkisä ja kaunis esitys ihmistä suuremmista kysymyksistä

”Humoristinen, ihmistä kuvaava, spektaakkelinomainen esitys”, kuvailevat ohjaaja-koreografi Ari Numminen ja esitysdramaturgi Linda Wallgren Teatteri Telakan pääohjelmiston tulevaa ensi-iltaa Sunnuntaita. Syyskauden avausteos työntää tanssien ja laulaen syrjään syyskuun hämärää, sekä pyrkii näyttämään palan jatkuvaa juhlaa, iäistä sunnuntaita. Kahden teatterin yhteistyönä toteutettavaa teosta on treenattu kevään aikana sekä Tampereella että Lahdessa, mutta elokuuksi koko työryhmä on asettunut Telakalle.

Ari Numminen on tuttu kasvo Tampereella. Hän on aiemmin ohjannut Telakalla menestystä niittäneet teokset Kama Sutra ja etydejä olemisesta (2009) sekä Petroskoi (2013). Jälkimmäinen oli osa Teatteri Telakan, Teatteri Vanhan Jukon ja Rakvere Teaterin valtionpalkinnon saanutta kansainvälistä yhteistuotantoa. Nyt sama yhteistyö jatkuu Telakan ja Vanhan Jukon välillä, sisarteatterien työn tuloksia päästään tarkastelemaan Sunnuntain ensi-illassa 31.8.2018 Tampereella. Esitys saa myöhemmin toisen ensi-iltansa 25.10.2018 Lahdessa.

Sunnuntai jatkaa Nummisen aiemmissa töissä nähtyä, vahvan fyysisen ilmaisun ja ammattinäyttelijöiden liikekielen tutkimisen linjaa. Kama Sutran ja Petroskoin tapaan Sunnuntai on puhtaan musiikkiteatterin tai tanssiteoksen sijaan ennen kaikkea näyttämöteos. Se on toisiinsa sulautuvista, kauniista kuvista ja muodonmuutoksista koostuva esitys, jossa ihmetellen kurotetaan kohti suuria kysymyksiä elämästä, maailmankaikkeudesta ja ihmisen suhteesta luontoon.

Numminen jakaa teoksen ohjausvastuun yhdessä Teatteri Vanhan Jukon taiteellisen johtajan Linda Wallgrenin kanssa, jonka käsialaa ovat Sunnuntain esitysdramaturgia ja -teksti. Lavalla nähdään näyttelijöitä sekä Telakan että Vanhan Jukon ensembleistä, joista osa tuttuja kasvoja jo Nummisen aiemmista esityksistä. Esitys jatkaa Nummisen yhteistyötä esimerkiksi Kama Sutrassa vaikuttaneen muusikko Tuomas Luukkosen kanssa, joka vastaa Sunnuntain musiikista ja sävellyksistä.

Työryhmää on mahdollista tavata avointen harjoitusten yhteydessä tämän viikon perjantaina 17.8.2018 klo 12 Teatteri Telakalla (Tullikamarinaukio 3, 33100 Tampere), Kulttuuritalo Telakan kolmannessa kerroksessa. Sisäänpääsy rakennuksen toisen kerroksen kautta hetkeä ennen avointen harjoitusten alkua.

Sunnuntain ensi-illat ovat Teatteri Telakalla Tampereella 31.8. ja Vanhassa Jukossa Lahdessa 25.10.

Esityskaudet ovat Teatteri Telakalla 31.8.–23.9. ja Teatteri Vanhassa Jukossa 25.10.–30.11. Kaikkiaan näytöksiä on 16.

Ari Numminen ja Linda Wallgren antavat aiheesta mielellään puhelinhaastatteluja.

Yhteydet ja lisätiedot:
Ari Numminen p. 040 5575738
Linda Wallgren p. 050 439 1409

www.teatteritelakka.fi
www.teatterivanhajuko.fi

Kuva: Ilkka Saastamoinen
www.flickr.com/photos/teatteritelakka

Liput myynnissä:
Telakan näytöksiin: www.tiketti.fi, sekä teatterin oma lipunmyynti
Jukon näytöksiin: www.lippu.fi, sekä teatterin oma lipunmyynti