Syksyn 2018 ohjelmisto on julkaistu

Teatteri Telakan syksyn 2018 koko ohjelmisto on julkaistu myyntiin tänään. Syksyllä nähdään viisi eri esitystä: yksi pääohjelmiston ensi-ilta, yksi independent-esitys ja kolme vierailua. Lisäksi kaksi esitystä jatkaa ohjelmistossa.

Syksyn uusi pääohjelmiston ensi-ilta on lahtelaisen Teatteri Vanhan Jukon kanssa toteutettava yhteistuotanto Sunnuntai. Koreografi Ari Nummisen ja esitysdramaturgi Linda Wallgrenin esitys on kauniiden kuvien kokonaistaideteos, joka musiikin, laulun ja tanssin voimin kirjoittaa historiaa uudesta näkökulmasta ja antaa meille hetkeksi iäisen sunnuntain. Lisää esityksestä julkaisutiedotteessa.

Independent-ohjelmistossa nähdään vuodentakaisesta When a Rainbow is Blackista tutun Mohammed Moe Mustafan uutuusteos Not For Men, joka tutkii ihmisten sisäisten rinnakkaistodellisuuksien ristiriitoja. Uudenlaista audiovisuaalista teatterimuotoa etsivä esitys yhdistää lavalla olevan näyttelijän fyysisen läsnäolon esityksessä nähtävään videomateriaaliin.

Vierailuesityksinä nähdään mielikuvituksen voimaa ja pakkomielteiden petollista houkutusta tutkiva The Chess Player. Yhdysvaltalaisen Richard McElvainin esitys on aiemmin vieraillut Suomessa Kansallisteatterissa ja Turun Ylioppilasteatterissa. Lokakuussa vietetään aikuisille suunnattua nukketeatteriviikkoa, jolloin Telakalla vierailevat sekä kauhunukkemystikaali Räähkän luku että kadonneesta lentäjälegendasta kertova Missing Amelia Earhart.

Teatteri Telakan omissa tiloissa jatkaa keväällä ensi-iltansa saanut, Edgar Allan Poen teksteihin perustuva Elävien hautajaiset, joka esitetään syyskuussa vielä kolmesti. Oman talon ulkopuolella jatkavat suurempiin tiloihin Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämölle siirretty Hullu sekä independent-esitys Sinä ja minä Moskovan valoissa, joka nähdään niin ikään Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä.