Sisarteatterit etsivät yhdessä ikuista Sunnuntaita

Syksyllä 2018 Teatteri Telakan ja Teatteri Vanhan Jukon ensi-illoissa nähdään kantaesitys Sunnuntai. Esitys on näiden kahden vapaan ammattiteatterin, tamperelaisen Telakan ja lahtelaisen Jukon, yhteistuotanto.

Sunnuntai jatkaa ohjaaja-koreografi Ari Nummisen vuonna 2013 Petroskoi-esityksessä aloittamaa yhteistyötä kummankin teatterin ensemblen kanssa. Petroskoi oli osa valtionpalkinnon saanutta kolmen teatterin yhteistyötä, jossa mukana Telakan ja Jukon lisäksi oli myös virolainen Rakvere-teatteri.

”Yhteistyötä Telakan ja Nummisen kanssa on kaavailtu Petroskoi-yhteistyöstä lähtien, ja olen todella innoissani, että produktio viimein toteutuu. Nummisen näyttämöllinen äly ja inspiroivuus sekä kahden teatterin esiintyjien saattaminen yhteisen teoksen äärelle on jotain sellaista, mitä odotan suurella innolla”, sanoo Sunnuntain esitysdramaturgiasta ja teksteistä vastaava Jukon taiteellinen johtaja Linda Wallgren.

Sunnuntai on kauniiden kuvien kokonaistaideteos, joka herättää henkiin jatkuvan juhlan, iäisen sunnuntain, jossa laulut, tanssit ja tarinat risteävät Raamatusta Pohjois-Amerikan luolamaalauksiin ja tropiikin kautta nimettömälle haudalle istutettuun ruusuun. Se kirjoittaa myös historiaa uudesta näkökulmasta, toiseuden kautta. Samalla se yrittää ymmärtää ihmisen ja maailman ja kysyy, minne olemme kadottaneet Eedenin.

Näyttämöllä nähdään Teatteri Telakan ensemblesta Tuomas Luukkonen, Kaisa Sarkkinen, Piia Soikkeli sekä Laura Hänninen ja Teatteri Vanhasta Jukosta Minja Koski, Maria Nissi, Jussi-Pekka Parviainensekä Ilona Pukkila. Ohjaus ja koreografia on Ari Nummisen ja esitysdramaturgia sekä tekstit Linda Wallgrenin. Musiikista vastaa Tuomas Luukkonen. Valosuunnittelu on Simo Saukkolan ja äänitekniikka Hannu Hauta-ahon. Pukusuunnittelusta vastaa Tiina Helin.

Esityksen ensi-illat ovat Teatteri Telakalla Tampereella 31.8. ja Vanhassa Jukossa Lahdessa 25.10.

Esityskaudet ovat Teatteri Telakalla 31.8.–23.9. ja Teatteri Vanhassa Jukossa 25.10.–30.11. Kaikkiaan näytöksiä on 16.

Linda Wallgren ja Ari Numminen antavat aiheesta mielellään puhelinhaastatteluja. Sunnuntain porukka on sovittaessa myös toimittajien tavattavissa Lahdessa 25.5., jolloin työryhmä harjoittelee Vanhassa Jukossa.

Yhteydet ja lisätiedot:
Ari Numminen p. 040 5575738Ankkuri

Linda Wallgren p. 050 439 1409

www.teatteritelakka.fi

www.teatterivanhajuko.fi

Kuva: Ilkka Saastamoinen

www.flickr.com/photos/teatteritelakka

Liput myynnissä 26.4. alkaen

Telakan näytöksiin: www.tiketti.fi, sekä teatterin oma lipunmyynti

Jukon näytöksiin: www.lippu.fi, sekä teatterin oma lipunmyynti