Rajavirhe/Russophobia lähtee kiertueelle Kiovaan ja Moskovaan

Kansainvälinen dokumenttiteatterinäytelmä Rajavirhe/Russophobia (РЮССОФОБИЯ) lähtee neljän esityksen mittaiselle kiertueelle Ukrainaan ja Venäjälle. Teos esitetään 19.3. ja 20.3. Kiovan Scena 6:ssa sekä 23.3. ja 24.3. Moskovan Teatr.doc:ssa.

Rajavirheen on käsikirjoittanut ukrainalainen Maksim Kurochkin ja sen on ohjannut venäläiseen Teatr.doc -ryhmään kuuluva Varvara Faer. Näytelmän käsikirjoitus perustuu Suomessa, Ukrainassa ja Venäjällä tehtyihin haastatteluihin Talvisodasta, Ukrainan nykytilanteesta sekä sananvapaudesta. Esitystä varten on haastateltu eri ikäisiä ihmisiä, jotka ovat vastaustensa kautta päätyneet anonyymisti näytelmän henkilöiksi. Rajavirhe sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 10.10.2017.

Rajavirhe valmistui osana Teatteri Telakan kaksivuotista dokumenttiteatterihanketta, joka toteutettiin yhteistyössä venäläisen Teatr.doc-ryhmän kanssa. Hanketta ja kiertuetta ovat tukeneet Opetus- ja kulttuuriministeriön Taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelma, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Koneen Säätiö. Näytelmän valmistumista on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Rajavirheen ohjauksesta vastaa Varvara Faer, lavastus- ja valosuunnittelusta Perttu Sinervo ja ääniteknisestä toteutuksesta Jani Orbinski. Rooleissa nähdään Antti Haikkala, Anna Haukka, Sirke Lääkkölä, Antti Mankonen, Jukka Toivonen ja Tomi Salmela.

Rajavirhe/Russophobia kiertueella:

Scena 6, Васильковская, 1, Kyiv, Ukraine, 03040
19.3. klo 19.30
20.3. klo 19.30

Teatr.doc, Trekhprudnyy Pereulok, 11/13, стр. 1, Moskva, 123001
23.3. klo 20.00
24.3. klo 20.00