Elävien hautajaiset ensi-illassa 3.3.2018 

Teatteri Telakan kevätkauden pääohjelmiston uusi teos on Edgar Allan Poen tuotantoon perustuva Elävien hautajaiset. Esitys saa ensi-iltansa tulevana lauantaina 3.3.2018 klo 19.00 ja se esitetään kevään aikana yhteensä kaksitoista kertaa.

Elävien hautajaiset koostuu eri ajoissa ja paikoissa tapahtuvista tarinoista, joissa kaikissa päähenkilöt joutuvat kukin tavallaan kohtaamaan jotain vierasta. Esityksen rinnakkaismaailmoissa normaali muuttuu oudoksi ja arkipäiväinen tunnistamattomaksi. Silti se, mitä muutoksesta seuraa, ei välttämättä ole ainoastaan pelottavaa, vaan myös kummallista, yllättävää, jopa hauskaa.

Esityksen teemat ovat nousseet suoraan Poen kirjallisesta tuotannosta. Näyttämöllepanoon on haettu inspiraatiota suoraan novellien kirjoitusajasta, joskaan täydelliseen historialliseen tarkkuuteen pyrkimättä. Tarinalinjojen pohjana on useita eri tekstejä, joista osa on sovitettu näyttämölle lähes sellaisenaan ja osasta on lainattu vain yksittäisiä elementtejä.

Elävien hautajaisten ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa Teatteri Jurkan toinen taiteellinen johtaja Tuomo Rämö, joka on aiemmin ohjannut Teatteri Telakalle kiitellyn sovituksen Leo Tolstoin teoksesta Sota ja rauha. Esityksen taiteellisesta suunnittelusta vastaavat Hannu Hauta-aho (äänisuunnittelu ja musiikki), Tiina Helin (pukusuunnittelu), Nadja Räikkä (valosuunnittelu) ja Perttu Sinervo (lavastussuunnittelu). Rooleissa nähdään Antti Mankonen, Petri Mäkipää, Kaisa Sarkkinen ja Piia Soikkeli.

Ensi-ilta on tällä hetkellä loppuunvarattu. Muut esitykset ovat aikavälillä 6.3 .- 30.4.2018 ja liput niihin myy Tiketti.