Grus Grus Teatterin 10% Suomen historiaa Teatteri Telakalla torstaina 9.11.2017

Syyskauden seuraava vierailu on Grus Grus Teatterin 10% Suomen historiaa. Se on ryhmän 10-vuotisjuhlaesitys joka on tänä syksynä esitetty jo Tehdas-teatterissa Turussa, mutta nähdään nyt Telakalla erilaisena versiona.

10% Suomen historiaa silmäilee itsenäisen Suomen ja erään itsenäisen teatteriryhmän edesottamuksia alati kiihtyvän hämmennyksen vuosina 2007 – 2017. Esityksen on ohjannut Ville Kurki ja näyttämöllä nähdään Grus Grus Teatterin vakiesiintyjiä sekä vierailijoita.

Juhlavierailussa on mukana esityksellistä aineistoa Grus Grus Teatterin aikaisemmista esityksistä Järjen päivät – elintasomusikaali, Hamlet –  koko totuus, Valtava yksiö ja Hugo Simbergin siivet. Mukana on myös katkelmia ryhmän ruotsinkielisistä esityksistä.

Grus Grus Teatteri on vapaa nomaditeatteri, joka ei olisi syntynyt ilman Teatteri Telakkaa. Ryhmän ensimmäinen esitys oli kymmenen vuotta sitten Telakalla ensi-iltansa saanut Hugo Simbergin siivet. Esitys syntyi ohjaaja Ville Kurjen ja näyttelijä Ville Majamaan yhteistyönä.

Sittemmin Grus Grus Teatteri on tuottanut kiitettyjä, omalaatuisia ja monimuotoisia esityksiä Tampereelle, Turkuun ja Helsinkiin. Teatteri ei edelleenkään aio asettua aloilleen, vaan jatkaa vaellustaan.

Vaelluksen seuraava pysähdys on Tampereella torstaina 9.11.2017 klo 19:00, kun Teatteri Telakan näyttämöllä esitetään 10% Suomen historiaa. Esityskertoja on vain yksi, ja lippuja voi ostaa Tiketistä.