Hullu vierailee kevätkaudella 2018 Tampereen Teatterissa

Hullu vierailee kevätkaudella Tampereen Teatterissa. Esitys nähdään Frenckell-näyttämöllä kuusi kertaa 7.2. – 20.4.2018 välisenä aikana. Lippujen suuren kysynnän vuoksi vuoden 2018 lisäesitykset Tampereella siirtyvät suuremmalle näyttämölle.

Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Siinä kuvataan vaiheittain etenevä matka, joka päättyy hullujenhuoneelle. Suljetulla osastolla oma paikka pitää opetella ottamaan uudelleen. Se on kaunistelematon ympäristö, jonka suora puhe luo kuitenkin lohtua. Siellä ihmiset ovat yhteiskunnan alimmaisella alustalla ja silti se osoittautuu mahdolliseksi maailmaksi.

Esityksessä näyttelevät Antti Laukkarinen, Antti Mankonen ja Kaisa Sarkkinen. Valo- ja äänisuunnittelusta sekä musiikista vastaa Hannu Hauta-aho ja pukusuunnittelusta Henna Mustamo. Lavastussuunnittelun ovat tehneet Hannu Hauta-aho, Juha Hurme, Henna Mustamo ja Perttu Sinervo. Uuno Kailaan Partaalla -runoon tehdyn laulusävellyksen on tehnyt Arto Piispanen.

Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama esitys perustuu hänen samannimiseen romaaniinsa, joka julkaistiin vuonna 2012. Hullu sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 8.12.2016, ja sitä on esitetty Telakalla jo 32 kertaa, joista kolme Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa.

Hullu on vieraillut Teatteri Jurkassa 26 esityskerralla sekä Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa ja Lainsuojattomat -teatterifestivaaleilla, molemmilla festivaaleilla kahdesti. Marraskuussa Hullu vierailee Tanssiteatteri Minimissä Kuopiossa.

Esityskertoja Hullu on kerännyt yhteensä 62, mikä on jo tällä hetkellä Teatteri Telakan ennätys. Esitys jatkaa syyskauden 2017 ohjelmistossa 19.10. – 19.11.2017 välisenä aikana kahdeksalla esityksellä, jotka ovat loppuunmyytyjä.

Esityksen siirtyminen Tampereen sisällä näyttämöltä toiselle on harvinaista, mutta se voitaneen laskea tämän esityksen ansioksi. Tampereen kaupunki palkitsi Hullun työryhmän toukokuussa Eino Salmelaisen säätiön tunnustuspalkinnolla.

Esitykset Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä ovat keskiviikkona 7.2.2018 klo 19:00, torstaina 8.2.2017 klo 19:00, torstaina 15.3.2018 klo 19:00, perjantaina 16.3.2018 klo 19:00, torstaina 19.4.2018 klo 19:00 ja perjantaina 20.4.2018 klo 19:00. Lipunmyynnistä vastaa Tampereen Teatteri ja lippuja voi ostaa Lippupisteen kautta.