Rakastajat-teatterin Karkotetut vierailee Teatteri Telakalla

Porilaisen Rakastajat-teatterin Karkotetut vierailee Teatteri Telakalla 18. – 19.9.2017. Karkotetut sukeltaa palautuspäätöksen saaneiden ihmisten maailmaan, ja sen tarinoissa maahanmuuttovirasto näyttäytyy absurdina ja mielivaltaisena ihmisten siirtelykoneistona.

Teoksessa on dokumentaristinen ote ja siinä kerrotaan, miten palautuspäätös on tehty ja mitä se on merkinnyt vastoin tahtoaan palautuspäätöksen saaneelle ihmiselle. Karkotetut on Elina Izarran käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä ja se on jatkumoa Karkotetut -kaupunkitapahtumalle, joka järjestettiin Helsingissä vuonna 2016.

Sekä tapahtuma että näytelmä ovat saaneet alkusysäyksen valokuvaajaa Katja Tähjän ja toimittaja Katja Viitasen Karkotetut -kirjaprojektista. Projektissa mukana ollut Niina Vuolajärvi ja ohjaaja Elina Izarra ovat tehneet yhteistyötä näytelmän käsikirjoitusvaiheessa, mikä on vaikuttanut teatteriesityksen sisältöön ja muotoon. Esityksessä on mukana myös muiden tutkijoiden havaintoja palautuksista.

Karkotettujen lavastuksen ja puvustuksen on tehnyt Pauliina Koivunen. Esityksen valo- ja äänisuunnittelusta vastaa Johannes Vartola. Näyttämöllä nähdään Tomi Alatalo, Miia Lindström, Angelika Meusel ja Ulla Raitio.

Karkotetut sai ensi-iltansa Rakastajat-teatterin Studio Hilkassa 26.1.2017. Se vieraili viime kuussa Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa. Karkotetut nähdään Teatteri Telakalla kahdella esityskerralla, maanantaina 18.9. klo 19:00 ja tiistaina 19.9. klo 19:00. Lippuja esityksiin voi ostaa Tiketistä.