Hullu Lainsuojattomat -festivaaleilla

Teatteri Telakan Hullu vierailee tällä viikolla Porissa Lainsuojattomat -teatterifestivaalin ohjelmistossa. Hullu on tarina siitä, kun järki lähtee kävelylle ja palaa kuukauden kuluttua takaisin. Siinä kuvataan useiden vaiheiden kautta etenevä matka, joka päättyy hullujenhuoneelle.

Suljetulla osastolla oma paikka pitää harjoitella ottamaan uudelleen. Se on kaunistelematon ympäristö, jonka suora puhe luo kuitenkin lohtua. Siellä ihmiset ovat yhteiskunnan alimmaisella alustalla, ja silti se osoittautuu mahdolliseksi maailmaksi. Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama esitys perustuu hänen samannimiseen romaaniinsa, joka julkaistiin vuonna 2012.

Hullu sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 8.12.2016. Rooleissa nähdään Antti Laukkarinen ja  Antti Mankonen. Esityksen pukusuunnittelun on tehnyt Henna Mustamo, ja valo- ja äänisuunnittelun Hannu Hauta-aho. Lavastuksen suunnittelusta ovat vastanneet yhdessä Juha Hurme, Hannu Hauta-aho, Henna Mustamo ja Perttu Sinervo. Esitykseen sisältyvän laulun sävellyksestä vastaa Arto Piispanen.

Hullu on ollut Teatteri Telakan ohjelmistossa loppuvuonna 2016, ja kevätkaudella 2017 sitä esitettiin sekä Tampereella että Helsingissä Teatteri Jurkassa, missä esitys vieraili yhteensä 26 esityskerralla. Viime toukokuussa Hullun työryhmä palkittiin Eino Salmelaisen säätiön tunnustuspalkinnolla.

Kesällä esitys vieraili Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa kahdella esityskerralla, ja Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa kolmella esityskerralla. Hullu nähdään tällä viikolla Lainsuojattomat -festivaaleilla Porissa kaksi kertaa, perjantaina 8.9.2017 klo 19:00 ja lauantaina 9.9.2017 klo 14:00. Esitykset ovat Studio Hilkassa. Hullu jatkaa Teatteri Telakan ohjelmistossa syyskaudella 2017.