When A Rainbow is Black Lainsuojattomat -festivaaleilla

Viime keväänä ensi-iltansa saanut When A Rainbow is Black nähdään Lainsuojattomat -festivaaleilla torstaina 7.9.2017.  When A Rainbow is Black (Musta Sateenkaari) kertoo kolme tositarinaa homoseksuaalien kokemasta väkivallasta, seksuaalisesta häirinnästä ja siitä selviämisestä.

Esityksen käsikirjoitus pohjautuu tositarinoihin, jotka on tuodaan näyttämölle neljän näyttelijän voimin. Yksi tarinoista on tapahtunut Yhdysvalloissa, toinen Hollannissa ja kolmannen tarinan kertoo neljäs näyttelijä, esityksen käsikirjoittanut ja ohjannut Mohammed ”Moe” Mustafa. Jordaniasta kotoisin oleva ja Suomeen opiskelemaan muuttanut Mustafa on halunnut esityksellään kertoa oman tarinansa ja samalla antaa äänen seksuaalisesti loukatuille. Samaan aikaan emme tiedä, kuinka moni joutuu väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi oman seksuaalisen suuntautumisensa takia?

Esityksen lavastuksesta ja valosuunnittelusta vastaa Perttu Sinervo. Äänisuunnittelun on tehnyt Uni Karinko ja teknisen toteutuksen Hannu Hauta-aho. Esityksen videosuunnittelusta on vastannut käsikirjoittaja-ohjaaja Moe Mustafa, ja hänen assistenttina suunnittelussa on toiminut Jaani Leinonen.

When A Rainbow is Black sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 6.4.2017 ja se esitettiin kevätkaudella Tampereella yhteensä viisi kertaa. Tänä syksynä se nähdään Lainsuojattomien ohjelmistossa vain yhden ainoan kerran. Esitys nähdään Lainsuojattomat -festivaaleilla Porissa Studio Hilkassa torstaina 7.9.2017 klo 18:00.