Syksyn 2017 ohjelmisto on julkaistu

Teatteri Telakan syksyn 2017 ohjelmisto on julkaistu myyntiin tänään. Syksyllä nähdään kuusi eri esitystä, kaksi pääohjelmiston teosta ja neljä vierailua.

Tiistaina 10.10.2017 saa ensi-iltansa Rajavirhe, joka on ukrainalaisen Maksim Kurochkinin näytelmä, jonka ohjaa Teatr.doc -ryhmän Varvara Faer. Näytelmän aineisto perustuu Suomessa, Ukrainassa ja Venäjällä tehtyihin haastatteluihin Talvisodasta ja eri maiden välisistä jännitteistä. Teatteri Telakan tausta-artikkeli avaa hankkeen kokonaisuutta laajemmin.

Rajavirhe syntyy viime vuonna käynnistyneen dokumenttiteatterihankkeen tuloksena, ja tukijoita ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Jenny ja Antti Wihurin rahasto sekä Suomen kulttuurirahasto. Hanke kuuluu Suomi 100 -ohjelmaan.

Ensi syksyn vierailuja ovat Rakastajat-teatterin Karkotetut, jonka tarinoissa maahanmuuttovirasto näyttäytyy absurdina ihmisten siirtelykoneistona, ja myös Kuriton Companyn Algernon, joka kuvaa inhimillisen sivilisaation äärimmäistä hybristä, ympäristöstä irti leikkautumista ja samaan aikaan pohjatonta yhteydenkaipuuta.

Vierailuina nähdään myös Grus Grus Teatterin 10% Suomen historiaa, joka silmäilee itsenäisen Suomen ja erään itsenäisen teatterin edesottamuksia alati kiihtyvän hämmennyksen vuosina 2007 – 2017 sekä Jalostamo-kollektiivin suomalais-virolainen yhteistuotanto Kädettömät, jonka ohjauksesta vastaa Teatteri Telakan perustajajäsen Tanjalotta Räikkä. Kädettömät pohtii vapautta niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta; se kertoo isän ja tyttären kohtaamisesta, kahdesta supikoirasta Manusta ja Panusta lopetetussa teatterissa vuonna 2017 sekä ihmiseläimen maailman monimutkaisuudesta.

Ohjelmistossa jatkaa Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama Hullu, joka nähdään tulevana kesänä Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa ja myös Tampereen Teatterikesän pääohjelmistossa. Esityksiä on syyskuusta marraskuuhun Teatteri Telakalla yhteensä neljätoista, ja ne on julkaistu myyntiin jo aikaisemmin.