Korallin elämää pohtii merten hyvinvointia

Kevätkauden päättävä independent-tuotanto Korallin elämää pohtii merten hyvinvointia. Esityksen yhtenä lähtökohtana on ilmastonmuutoksen vaikutukset meriveden lämpötilan kohoamiseen, ja sitä kautta myös korallien hyvinvointiin.

Teos muuntaa näyttämötilaa merenalaiseksi – uusien merkitysten ja metaforien mielentilaksi, merivirtojen vaihtuvaksi kudokseksi ja yhteiseksi ulos- ja sisäänhengitykseksi.

Esitys yhdistelee teatteri-, tanssi- ja videotaidetta sekä performanssia esitystilassa. Siinä käsitellään ihmisten ja merten ekologiaa monikulttuurisia ja eettisiä näkökulmia avaten. Meri symboloi siinä omaa alitajuntaamme. Huoli korallien värien haalistumisesta on yhtä lailla huolta kyvystämme tunnistaa muutosta ympäristössämme ja itsessämme.

Työryhmään kuuluvat Shadan Ahmad, Pekka Koponen, Sara Kovamäki, Jaani Leinonen, Antti Mankonen, Paula Saraste sekä Perttu Sinervo.

Korallin elämää saa ensi-iltansa maanantaina 29.5. klo 19:00 Teatteri Telakalla ja kaksi muuta esitystä ovat tiistaina 30.5. klo 19:00 ja keskiviikkona 31.5. klo 19:00. Lippuja esityksiin saa Tiketistä.