Hullu sai Eino Salmelaisen säätiön tunnustuspalkinnon

Teatteri Telakan Hullu -näytelmän työryhmälle on myönnetty Eino Salmelaisen säätiön tunnustuspalkinto. Eino Salmelaisen säätiö jakaa palkintoja ja apurahoja henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti toimineet Tampereen teatterielämän hyväksi.

Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama Hullu perustuu hänen samannimiseen romaaniinsa, joka julkaistiin vuonna 2012. Esitys sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 8.12.2016.

”Kauden teatteritapauksia”

Palkintoperusteluissa todetaan, että Juha Hurmeen näytelmä on kauden teatteritapauksia.

”Teatteri Telakan Hullu on kuluvan näytäntökauden yksi merkittävimmistä puheenvuoroista. Juha Hurme on loihtinut romaanistaan Telakan pienelle näyttämölle kaunistelemattoman ja suorapuheisen esityksen, joka osuu maaliinsa. Koko työryhmä Antti Laukkarinen etunenässä nimiroolissa hengittää samaan tahtiin ja mykistää katsojat rytmillään ja heittäytymisellään”, kirjoitetaan Tampereen kaupungin tiedotteessa.

Tamperelaisia taiteen, kirjallisuuden, teatterin ja tieteen tekijöitä palkittiin Raatihuoneella torstaina 11.5.2017 järjestetyssä tilaisuudessa.

Lisätietoa palkinnoista voi lukea Tampereen kaupungin sivuilta.

Esitykset jatkuvat

Hullu on ehtinyt olla sekä syyskauden 2016 että kevätkauden 2017 ohjelmistossa Tampereella, ja esitys vierailee parhaillaan Helsingissä, Teatteri Jurkan ohjelmistossa.

Tulevana kesänä Hullu vierailee Kajaanin Runoviikon ohjelmistossa ja se on valittu myös Tampereen Teatterikesän pääohjelmistoon. Esitys jatkaa Teatteri Telakan ohjelmistossa syyskaudella 2017, ja kaikki syyskuun esitykset ovat jo loppuunmyytyjä.