Esittelyssä: Kiti Põld

Teatteri Telakalla esitetään sunnuntaina 12.2.2017 lukudraamana kaksi uutta virolaista näytelmää, joista toinen on Kiti Põldin Hautaa minut kauniisti.

Hautaa minut kauniisti kertoo kuolemaan valmistautumisesta kimurantin muodon kautta ja yllättävän hauskasti. Sen on kääntänyt suomeksi Toni Autio.

Kiti Põld opiskeli teatteria ja draamaa vuosituhannen vaihteessa Tarton yliopistossa, jonka jälkeen hän on toiminut teatteridramaturgina ja dramatisoinut ja kääntänyt useita tekstejä näyttämölle.

Põld jatkoi opiskelua vuonna 2014, jolloin hän aloitti opinnot Viron Drakadeemiassa. Hän muokkasi useista opintoihin liittyvistä harjoitustöistä täysimittaisia näytelmätekstejä, jotka hän lähetti vuoden 2015 Viron Teatteriagentuurin kahden vuoden välein järjestämään, maan   merkittävimpään näytelmäkilpailuun.

Kiti Põld toivoo voivansa jatkaa työskentelyä kirjoittajana keskenään erilaisten lajityyppien parissa. Hän kokee, että hänen näytelmänsä ovat hyvin erilaisia, mutta tasa-arvoisesti tärkeitä hänelle itselleen, ja toivoo niiden kaikkien päätyvän jollain tavalla esitettäviksi. Hänen näytelmiään ovat Telefooniraamat (Phone Book), Monster High ja Hautaa minut kauniisti (Mata mind kaunilt / Bury Me Beatifully), joka palkittiin Viron Teatteriagentuurin näytelmäkilpailussa 2015.

Sunnuntaina 12.2.2017 Telakalla lukudraamana esitettävä toinen näytelmä, Tiit Palun Eläintarinoita, palkittiin myös kyseisessä kilpailussa samana vuonna.

 

Kuva: Peetu Põld