Esittelyssä Tiit Palu

Teatteri Telakalla esitetään sunnuntaina 12.2.2017 klo 15:00, lukudraamana kaksi uutta virolaista näytelmää, joista toinen on Tiit Palun Eläintarinoita.

Tiit Palu (s. 1970, Tallinna) on opiskellut kielitieteitä ja ohjausta. Hän on työskennellyt sekä Vanemuine -teatterissa Tartossa että Endla-teatterissa Pärnussa näyttelijänä, ohjaajana ja taiteellisena johtajana.

Tiit Palu on toiminut myös yhden vuoden ajan Ukrainassa Lvivin yliopistossa viron kielen ja kulttuurin vierailevana luennoitsijana. Tällä hetkellä Palu toimii Tartossa Vanemuine -teatterin taiteellisena johtajana.

Teatteri Telakka etsi vuonna 2016 kevätkauden 2017 ohjelmistoon lukudraamoiksi virolaisia näytelmiä, ja mukaan valikoituivat Hautaa minut kauniisti ja Eläintarinoita, jotka palkittiin vuonna 2015 Viron merkittävimmässä näytelmäkilpailussa, jota järjestää kahden vuoden välein Viron Teatteriagentuuri.

 

Kuva: Silver Vahtre