Uutta virolaista näytelmäkirjallisuutta lukudraamana

Helmikuussa Teatteri Telakalla esitetään lukudraamana kaksi uutta virolaista näytelmää: Kiti Põldin Hautaa minut kauniisti ja Tiit Palun Eläintarinoita.

Hautaa minut kauniisti kertoo kuolemaan valmistautumisesta kimurantin muodon kautta ja yllättävän hauskasti. Sen on kääntänyt suomeksi Toni Autio, ja sen ohjaa lukudraamaksi Hanno Eskola. Näyttelijöinä ovat Laura Hänninen ja Petri Mäkipää.

Eläintarinoita on ihmissuhdenäytelmä luovan luokan ihmisistä yllättävien käänteiden keskellä. Se pallottelee suhteiden ja kolmiodraamojen maastossa, jossa toisen ihmisen löytäminen on korvautunut jatkuvalla etsimisellä. Näytelmän on kääntänyt suomeksi Varja Arola, ja sen ohjaa lukudraamaksi Antti Haikkala. Näyttelijät ovat Antti Mankonen, Tanjalotta Räikkä, Marja Skaffari ja Jukka Toivonen.

Lukudraamatapahtuma järjestetään Teatteri Telakalla sunnuntaina 12.2. klo 15:00. Siihen sisältyy väliaika, ja lukudraamaesitysten jälkeen tapahtuma jatkuu avoimella keskustelutilaisuudella. Lippuja tapahtumaan voi ostaa Tiketistä.

Lukudraamaesitykset ovat uusi toiminnan muoto, jota on määrä jatkaa vuosittain osana Teatteri Telakan ohjelmistoa.

Painotus on keväällä 2017 virolaisissa näytelmissä, ja mukaan valikoituivat Hautaa minut kauniisti ja Eläintarinoita, jotka palkittiin vuonna 2015 Viron merkittävimmässä näytelmäkilpailussa, jonka järjestää Viron Teatteriagentuuri.

Syyskauden 2017 ohjelmistoon etsitään uutta kotimaista näytelmäkirjallisuutta.