Ei voi auttaa, sori ohjelmistossa kevätkaudella seitsemän kertaa

Ei voi auttaa, sori jatkaa ohjelmistossa kevätkaudella 2017. Esitys nähdään Teatteri Telakalla yhteensä seitsemän kertaa: lauantaina 21.1. klo 13:00, torstaina 23.2. klo 19:00, perjantaina 24.2. klo 19:00, lauantaina 25.2. klo 13:00, perjantaina 3.3. klo 19:00, lauantaina 4.3. klo 13.00 ja keskiviikkona 8.3. klo 19:00.

Antti Mikkolan kirjoittama ja ohjaama Ei voi auttaa, sori on kotimainen uutuusnäytelmä, joka kertoo muutoksen tarpeesta ja muuttumisen vaikeudesta. Lippuja kevätkauden esityksiin Telakalla voi ostaa Tiketistä.

Näytelmässä Ilmarin ja Merin avoliitto on ajautunut umpikujaan. Tuntuu, että ainoastaan lapset ja yhteinen omaisuus pitelevät heitä yhdessä. Mikä olisi Ilmarille tarpeeksi suuri syy erota, kun vaimon unelma vapaaehtoistyöstä Afrikassa pelkästään ahdistaa.

Myös Ilmarin taiteilijaveljen, Anteron, elämä ajautuu käännekohtaan, kun hän löytää puolisonsa Annukan tajuttomana kylpyhuoneen lattialta ja sairaalasta tulee veljesten ja heidän elämiensä kohtauspaikka. Rimpuilu väistämättömän edessä on läheltä katsottuna armotonta, kaukaa koomista.

”Jos jotenkin yrittäisi kuvailla tämän näytelmän perusfiilistä, se on matka jarrut menettäneen junan kyydissä. Samalla kertaa karmeaa ja hurmaavaa.”

– Anne Välinoro, Aamulehti 20.10.2016

Teatteri Telakan ja Tampereen Työväen Teatterin yhteistuotanto on kahden loppuratkaisun näytelmä, joka ratkeaa eri tavalla eri teattereissa.

Työväen Teatterissa ja Telakalla esitettävällä näytelmällä on eri näyttämöillä erilaiset loppuratkaisut. Valinta ei ole niin päälle liimattu kuin voisi kuvitella. Ratkaisut tukevat toisiaan hienolla tavalla, ja jos mahdollista, kannattaa molemmat versiot ehdottomasti nähdä.”

– Aksu Piippo, Hämeen Sanomat 4.11.2016

Kantaesitys oli 19.10.2016 TTT:n Kellariteatterissa ja toinen ensi-ilta 2.11.2016 Teatteri Telakalla. Esityksessä näyttelevät Heidi Kiviharju (TTT), Antti Mankonen (Teatteri Telakka) ja Samuli Muje (TTT). Kevätkauden kaikki esitysajat molemmissa teattereissa löytyvät esityksen tapahtumasivulta.