Sinä ja minä Moskovan valoissa ohjelmistossa kolmella lisäesityksellä

Viime syksyn independent-tuotanto Sinä ja minä Moskovan valoissa jatkaa Teatteri Telakan kevätkauden 2017 ohjelmistossa vielä kolmella lisäesityksellä. Esitys sisältää puhetta, runoutta ja lauluja, suomeksi ja tietenkin myös venäjäksi – uudelleen sovitettuina.

Reilun tunnin esityksen jälkeen yleisö toivoo vain yhtä asiaa – että mainio kaksikko esittäisi lisää. Siis lisää näitä venäläisiä runoja, lauluja, iskelmiä, ajatuksia. Kas kun niitä kuunnellessa sielu lepää ja sydän lepattaa. – Matti Kuusela, Aamulehti 3.9.2016 *

Sinä ja minä Moskovan valoissa on myös ihmettelyä; keskustelua, muistelua ja yhteislaulua. Ennen muuta se on kysymyksiä, sillä se pohtii suomalaisen ja venäläisen kulttuurin yhteisiä aineksia. Onko niitä? Mitä me tiedämme toisistamme?

Esitysideasta ja ohjauksesta vastaa Sirke Lääkkölä. Musiikin sovituksesta, säestyksestä ja sävellyksestä vastaa Laura Hänninen. Molemmat naiset nähdään esityksessä näyttämöllä.

Esitysideasta ja ohjauksesta vastaava Sirke Lääkkölä kertoo Teatteri Telakan uutisessa esityksen taustoista:

– Jotain tässä on, mikä pistää miettimään. Jotain koskettavaa, jotain vaikuttavaa ja jotain häiritsevää. Anton Tsehovin näytelmässä Vanja-eno on repliikki, jossa sanotaan, että “myydään kaikki ja sillä mitä jää yli, ostetaan huvila Suomesta”, Lääkkölä sanoo.

Sinä ja minä Moskovan valoissa sai ensi-iltansa Teatteri Telakalla 31.8.2016. Sitä esitettiin syyskaudella viisi kertaa, suurin osa täysille ja ylitäysille katsomoille. Tulevat esitykset ovat sunnuntaina 29.1. klo 15:00, lauantaina 4.2. klo 15:00 ja sunnuntaina 5.2. klo 15:00.

Lippuja tämän talven esityksiin voi ostaa Tiketistä. Esityksen kesto on noin 60 minuuttia, ja se ei sisällä väliaikaa. Katsojille on tarjolla teetä, keksejä ja suolakurkkuja.

 

*Lue koko arvio: Toisenlainen näkökulma itään – venäläiset ovat hämmentävän lahjakasta ja viisasta porukkaa (Matti Kuusela, Aamulehti 3.9.2016, 19:31)